Ξένοι μυστικοί πράκτορες ψάχνουν τζιχαντιστές και στη Ρόδο


Σε Λέσβο, Κω, Χίο, Κάλυμνο, Σάμο και Ρόδο βρίσκονται ήδη στελέχη ξένων υπηρεσιών σε αναζήτηση τζιχαντιστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη με το κύμα των προσφύγων – «Χτενίζουν» τη Λέρο για ίχνη του Αμπαούντ, που πιθανώς πέρασε από εκεί στο δρόμο για το Παρίσι

Κλιμάκια ξένων υπηρεσιών με μυστικούς πράκτορες που αναζητούν τζιχαντιστές βρίσκονται ήδη σε πολλά ελληνικά νησιά, εξετάζοντας προσεκτικά τους πρόσφυγες που μπορεί να αποτελούν το ιδανικό «καμουφλάζ» για τρομοκράτες! Ενώ στην Λέρο οι ελληνικές αρχές εξετάζουν κάθε στοιχείο και πληροφορία, αναζητώντας τα ίχνη του «εγκεφάλου» των επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ξένοι πράκτορες αναπτύσσουν τις δικές τους επιχειρήσεις σε Λέσβο, Κω, Χίο, Κάλυμνο, Σάμο και Ρόδο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

«Ιδιαίτερη κινητικότητα υπάρχει από αμερικάνικες, βρετανικές, ρωσικές, ισραηλινές υπηρεσίες. Σε κάποιες περιπτώσεις συνεργάζονται με τις αντίστοιχες ελληνικές αρχές και σε άλλες όχι. Ετσι συμβαίνει άλλωστε συνήθως, καθώς οι ειδικές αυτές ομάδες λειτουργούν πάντα και αυτοτελώς για λογαριασμό των χωρών τους. Η Ελλάδα είναι η βασική πύλη εισόδου για μετανάστες και υπόπτους στο δρόμο για την Ευρώπη και έτσι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μυστικών υπηρεσιών δυστυχώς είναι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», λέει στον «Ε.Τ.» αξιόπιστη πηγή. Προσθέτει δε ότι «οι πράκτορες προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος από οτιδήποτε. Από κυκλώματα δουλεμπόρων που μπορεί να έχουν επαφές με μέλη του ISIS μέχρι κυκλώματα που πλαστογραφούν διαβατήρια και μπορεί να έχουν εξυπηρετήσει τζιχαντιστές. Οι πράκτορες συνήθως εμφανίζονται ως διπλωματικοί ακόλουθοι και έρχονται με διπλωματικά διαβατήρια».

Στη Λέρο οι αστυνομικοί αναζητούν ίχνη του Αμπααούντ για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι πέρασε από τα τουρκικά παράλια μαζί με πρόσφυγες σε ελληνικό νησί δύο μήνες πριν από την επίθεση. Οι Ελληνες αξιωματικοί έχοντας στη διάθεσή τους την πιο πρόσφατη φωτογραφία και τα δαχτυλικά αποτυπώματά του αναζητούν τα ίχνη του ανάμεσα στις χιλιάδες καρτέλες των προσφύγων που είχαν περάσει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το νησί. Το πιθανότερο πάντως είναι τα στοιχεία του να μην είχαν καταχωρισθεί στο διεθνές σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης «Eurodac» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί ηλεκτρονικά.

Από τη Λέρο το επίμαχο χρονικό διάστημα πέρασαν περίπου 3.000 άτομα, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ηδη, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, έχει εξακριβωθεί ότι οι δύο καμικάζι αυτοκτονίας που έπεσαν νεκροί έξω από το Stade de France πέρασαν στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου 2015 μαζί με 198 πρόσφυγες και από εκεί μέσω τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών έφθασαν στη Γαλλία.

Πηγή : protothema

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble