Ρόδος: Μυστήριο με το θάνατο Ουκρανού ναύτη σε φορτηγό πλοίο


Περίεργο περιστατικό με τα μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου που βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου προερχόμενο από λιμάνι της Τουρκίας, συνέβη εχθές το πρωί, με έναν Ουκρανό ναύτη νεκρό και άλλον έναν βαριά άρρωστο.

Αρχικά, οι λιμενικές αρχές ειδοποιήθηκαν για την ασθένεια μέλους του πληρώματος (ενός 34χρονου Ουκρανού) ο οποίος με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από το Φ/Γ »Svyatogor» σημαίας Τανζανίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου, με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την ίδια ώρα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό αποβίβασης 37χρονου αλλοδαπού ασθενούς, μέλους του πληρώματος του ίδιου πλοίου (πρόκειται για 37χρονο Ουκρανό) και άμεσα, ναυαγοσωστικό σκάφος λιμεναρχείου Ρόδου παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή και τον μετέφερε στο λιμένα Ρόδου, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διετάχθη η διενέργεια τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων.

 

Τι αναφέρουν τα δελτία τύπου του Λιμενικού Σώματος για τα περιστατικά :

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από το Φ/Γ »SVYATOGOR» σημαίας Τανζανίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου, με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, 34χρονος αλλοδαπός μέλος του πληρώματος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό αποβίβασης 37χρονου αλλοδαπού ασθενούς, μέλος του πληρώματος του Φ/Γ »SVYATOGOR» σημαίας Τανζανίας, το οποίο είχε αγκυροβολήσει στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα Ρόδου.
Άμεσα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή και τον μετέφερε στο λιμένα Ρόδου, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια