Ρόδος : 30.000 ευρώ πρόστιμο στο βοσκό απο τα Μαριτσά που πυροβόλησε και σκότωσε σκυλάκι


Διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε η αρμόδια κτηνίατρος του Δήμου  σε βοσκό που πυροβόλησε εν ψυχρώ σκυλάκι δυο φόρες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα τέλη Μάιου στην περιοχή Τσουκαλαρια στο χωριό Μαριτσά . Τότε ο  βοσκός  Α.Γ. του Κ , που επέβαινε σε τζιπ μάρκας Daihatsu Feroza το οποίο δεν έφερε πινακίδες,  πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο σκυλάκι το οποίο τραυμάτισε και στην συνέχεια το ξαναπυροβόλησε και του έδωσε την χαριστική βολή .

Η άνανδρη αυτή επίθεση τότε είχε εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι φρόντιζαν το αδέσποτο σκυλάκι , ακολούθησε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης .

Η είδηση της επιβολής του προστίμου χαροποιεί ιδιαίτερα την φιλοζωική κοινότητα της Ρόδου η οποία αναμένει και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η επιβολή όλων των νόμιμων προβλέψεων δρα αποτρεπτικά σε τέτοια φρικώδη περιστατικά ωμής βίας κατά των συμπαθέστατων τετράποδων .Πολλές φορές όμως τοσο οι αστυνομικοί όσο και οι υπηρεσίες αγνοούν την νομοθεσία  ή αδιαφορούν για τέτοια περιστατικά με αποτέλεσμα οι δράστες να μένουν ατιμώρητοι.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια