Έρχονται… οι Ρώσοι!- Στις πρώτες επιλογές τους η Ρόδος


Αυξημένες κατά 20-30% σε σχέση με τους δυο πρώτους μήνες του 2015, είναι οι κρατήσει Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύσει η ηλεκτρονική πύλη του πρακτορείου ειδήσεων interfax. Τα στοιχεία που επικαλείται η ηλεκτρονική σελίδα προκύπτουν από τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι κατευθύνουν πλέον μαζικά τον ρώσικο τουρισμό από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η Κρήτη μαζί με τη Ρόδο αλλά και άλλα νησιά είναι οι βασικές επιλογές.

Όπως σημειώνει στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος του «Mouzenidis Travel», Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, στα τέλη του 2015 ήταν περίπου στα επίπεδα του 2014, τον Ιανουάριο του 2016 αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 και τον Φεβρουάριο ξεπέρασαν το 30% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ο εκπρόσωπος του τουριστικού πρακτορείου μάλιστα κάνει λόγο για τελική αύξηση που μπορεί να κυμανθεί από 40- 80%, εξηγώντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, όπως η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, οι τουριστικοί που πλέον δεν υπάρχουν για του Ρώσους, όπως είναι η Τουρκία, η σταθεροποίηση του ρώσικου νομίσματος.

Η εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Coral Travel, Μαρίνα Μακάρκοβα, σημειώνει πως η αυτή την εποχή η αύξηση στη ζήτηση των «έγκαιρων κρατήσεων» (early booking) είναι στο 15%. Το συγκεκριμένο πρακτορείο, αναφέρει η εκπρόσωπός του, στέλνει κάθε χρόνο στην Ελλάδα πάνω από 200.000 Ρώσους τουρίστες, ενώ φέτος εκτός από τη Ρόδο και την Κρήτη που είναι πλέον δημοφιλείς προορισμοί, θα πετάξουν επίσης για τη Χαλκιδική, την Πελοπόννησο και τη Ζάκυνθο επισκέπτες από 20 αεροδρόμια της Ρωσίας.

interfax

 

Candianews με πληροφορίες από interfax

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια