Εντυπωσιακή η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»


Θεατρικές Παραστάσεις – Γιορτινές Μελωδίες – Χορογραφίες και
Χριστουγεννιάτικο BAZAAR

Τις πιο μαγευτικές στιγμές των τελευταίων χρόνων έζησαν όλοι όσοι είχαν τη χαρά να παρευρεθούν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015. Η βραδιά ήταν πραγματικά ονειρική!

Φέτος, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από προηγούμενες χρονιές – πάνω από 1.250 άτομα – κάτι που αποτελεί επιβεβαίωση της μεγάλης αποδοχής των πρωτοβουλιών των ανθρώπων του σχολείου. Γονείς, συγγενείς, μαθητές και φίλοι του σχολείου επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στο πλούσιο πρόγραμμα που είχε διαμορφωθεί ειδικά για αυτή την ημέρα.

Στις 17:00 η θεατρική παράσταση του νηπιαγωγείου «Οι καλοκάντζαροι και τα πειραχτήρια σώζουν τα Χριστούγεννα» σε διασκευή-σκηνοθεσία Βούλας Μαράντου, Ξένιας Μαστρομιχάλη, Μάρτζυς Δερμιτζάκη, Χριστίνας Γεωργοπούλου και Ειρήνης Χατζηφούντα καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από όλους τους θεατές μικρούς και μεγάλους. Τα πειραχτήρια μαζί με τους καλοκάντζαρους «έσωσαν» τα Παραδοσιακά Χριστούγεννα σε μια αισιόδοξη σκανδαλιάρικη και δημιουργική απόδοση του παραμυθιού «Ο καλοκάτζαρος σώζει το καλικατζαροχωριό».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, από την παιδική ορχήστρα και χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Χατζή, την εφηβική χορωδία «Αρίων» καθώς επίσης και τη μεικτή χορωδία ενηλίκων «Ροδίων Εμμέλεια», η οποία πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση υπό τη διεύθυνση της κ. Ευανθίας Κρητικού.

Ακολούθησε μια χορευτική πανδαισία που πλημμύρισε την αίθουσα με τα χορευτικά σύνολα του σχολείου. Μπαλέτο και σύγχρονος χορός-jazz, υπό τη διεύθυνση της κ. Ναταλί Σέρβου, ακροβατική γυμναστική υπό τη διεύθυνση της κ. Σουζάνας Ιωακειμίδου, αεροβική γυμναστική υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Ριζοπούλου και αθλητικός χορός υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Λεβέντη, μάγεψαν τους θεατές.
Στις 19:00 η θεατρική παράσταση των μαθητών της Α’ και Β΄ Δημοτικού «Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της κ. Σοφίας Μαντουβάλου σε διασκευή-σκηνοθεσία της κ. Μυρσίνης Λενούδια, κατέπληξε τους θεατές.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με ευρηματικά κείμενα η κ. Μαρία Πρωτόπαπα, φιλόλογος των εκπαιδευτηρίων. Η εκδήλωσε έκλεισε με τις ευχές του Γενικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκου Κυριακούλη για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Παράλληλα με το πρόγραμμα των παραστάσεων, εξελισσόταν το δημιουργικό χριστουγεννιάτικο bazaar. Οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, οι εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου για άλλη μια χρονιά συνεργάστηκαν και διοργάνωσαν με πολλή αγάπη ένα ευφάνταστο Bazaar με ποικίλες πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Τη φανταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα συμπλήρωσαν τα γλυκά και αλμυρά εδέσματα φτιαγμένα από τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που προσφέρονταν στους παραβρισκόμενους στους γιορτινά στολισμένους πάγκους του bazaar.

Τα έσοδα από το φετινό Χριστουγεννιάτικο Bazaar θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στο Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble