Οι Ρόδιοι της Αμερικής αγκαλιάζουν την πρόταση δημιουργίας του Κέντρου Απόδημου Ελληνισμού στη Ρόδο


Η δημιουργία του Κέντρου Απόδημου Ελληνισμού και η στέγαση του στη βίλα Ακάβη, ακίνητο το οποίο η δημοτική αρχή σκοπεύει να αξιοποιήσει σε συνεργασία με την Ομογένεια, κυριάρχησε στη συζήτηση που είχε χθες ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος με τον πρόεδρο του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων», Ευστάθιο Πελαρδή και τον επίτιμο πρόεδρο Πολύβιο Παυλίδη, κατά τη χθεσινή συνάντηση τους στο γραφείο του.
Παρόντες στη συνάντηση ήσαν, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αποδήμων Ροδίων Κωνσταντίνος Τρέχας, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης.

Οι Ρόδιοι ομογενείς, άρτι αφιχθέντες από την Αμερική, που ήλθαν στο νησί μας με σκοπό τη διοργάνωση συνεδρίου των Αποδήμων Ροδίων της Αμερικής στη Ρόδο, βρήκαν εξαιρετική την ιδέα του δημάρχου, ανταποκρίθηκαν με θέρμη και διαβεβαίωσαν το δήμαρχο, ότι το όλο εγχείρημα θα αγκαλιασθεί από τον Παρροδιακό Σύλλογο και τους άλλους φορείς της Ομογένειας της Αμερικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παρροδιακός Σύλλογος «Απόλλων» της Αμερικής, έχει 27 τμήματα σε αντίστοιχες πόλεις των ΗΠΑ και αριθμεί 1000 και πλέον μέλη, ιδιαίτερα δραστήρια και παραγωγικά, όπως είναι στην πλειοψηφία τους οι απόδημοι Ρόδιοι, οι απόδημοι Έλληνες που ζουν, εργάζονται και διαπρέπουν και στις πέντε ηπείρους.

Ο κ. Τρέχας, με τη σειρά του, ενημέρωσε τους φιλοξενούμενους για τη λειτουργία και τις δράσεις του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδουν δήμαρχος και δημοτική αρχή, στη σύσφιγξη των σχέσεων της Ρόδου με την ομογένεια και τους Ροδίτες απανταχού, κυρίως τρίτης γενιάς, τους νέους που δεν γνωρίζουν πολλά για τον τόπο καταγωγής τους, την ιστορία και τον πολιτισμό του, αλλά και τη σύγχρονη Ρόδο, τις δράσεις, τα προβλήματα, τους στόχους και τα οράματα των νέων που κατάγονται από τον ίδιο με αυτούς, τόπο.
Παράλληλα, προγραμματίσθηκε νέα συνάντηση του ιδίου με τους ομογενείς, τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούν εκτενώς για τους στόχους και τις δράσεις του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων.

Xatzidiakos- Trexas- Pelardis-Paylidis mayor- Paylidis Mayor- apodimoi -Amerikanoi

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια