Η Ρωσία θα κατασκευάσει τα δικά της ελικοπτεροφόρα


Ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, θα αναπτύξει ένα νέο τύπο, παρόμοιου ελικοπτεροφόρων πλοίων, όπως δήλωσε το Σάββατο, ο επικεφαλής του ρωσικού ναυτικού , Βλαντίμιρ Τραπισνίκοφ.
« Η Αμυντική Βιομηχανία μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, έχει πλήρως τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει σε τέτοια καθήκοντα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παρόμοιο πλοίο. Έχουμε σχεδιάσει ένα νέο τύπο σκαφών προσγείωσης  και έχουμε φθάσει στο τελικό στάδιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το χτίσιμο των πλοίων αυτής της κατηγορίας», είπε σε συνέντευξή του,  στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας».
Ο Τραπισνίκοφ τόνισε ότι το πλοίο θα είναι μεγάλης χωρητικότητας και θα μπορεί να μεταφέρει τεράστιο αριθμό εξοπλισμού και προσωπικού. Τόνισε ότι ελικοπτεροφόρα αυτής της κατηγορίας είναι απαραίτητα για το Ναυτικό.
Πρόσφατα, μετά την αποτυχία της παράδοσης των δύο ελικοπτεροφόρων τύπου ‘Μιστράλ’ από τη Γαλλία, που έγινε με έξωθεν παρέμβαση, η Μόσχα είχε αποφασίσει να προσανατολισθεί στην κατασκευή τέτοιων πολεμικών πλοίων για το Ρωσικό Ναυτικό, σημειώνει το Ίντερφαξ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble