Ένα μοναδικό ρεσιτάλ στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»


Την Τετάρτη 13 Μαΐου στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε ένα μοναδικό ρεσιτάλ που μάγεψε το πολυάριθμο κοινό που το παρακολούθησε.
Ο ενενήντα μικροί σολίστ εκτέλεσαν με άρτιο τρόπο ποικίλα έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων μουσουργών.
Την παρουσίαση της εκδήλωσής καθώς και την παραγωγή και επεξεργασία του συνοδευτικού οπτικού υλικού έκαναν οι μαθητές Τζένη Καρόζα και Νίκος Καρόζας.
Την έναρξη του ρεσιτάλ έκανε ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των μουσικών ακουσμάτων και της εκτέλεσής τους για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας των παιδιών.
Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων, από Νηπιαγωγείο έως τη Γ’ Λυκείου, παρουσίασαν έργα που είχαν διδαχθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Τα μουσικά κομμάτια ανήκαν σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας.
Η παρουσίαση των μουσικών έργων πραγματοποιήθηκε τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Τα μουσικά σύνολα έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.
Η ομάδα καθηγητών του μουσικού τμήματος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με συντονιστή τον κ. Ιωάννη Χατζή προετοίμασε τους μαθητές και τις μαθήτριες στο πιάνο, την κιθάρα, το βιολί, το αρμόνιο, το ακορντεόν, τα κρουστά, τα ντραμς, την ηλεκτρική κιθάρα και το τραγούδι. Στην ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνονται οι: Ευανθία Κρητικού (φωνή και χορωδία), Μίκα Τριανταφύλλου (αρμόνιο, πιάνο), Άντζελα Σπανού (πιάνο), Τάσος Αναστασιάδης (βιολί), Ιωάννης Χατζής (κιθάρα), Νεκτάριος Αυγενικός (κιθάρα), Μαρία Καμπάνη (κιθάρα), Αντώνης Λιοπύρης (κιθάρα), Αχιλλέας Μπύρλης (ηλεκτρική κιθάρα), Παναγιώτης Καταβενάκης (Ακορντεόν) και Θεοδωρής Τσίκας (ντραμς) .
Το ρεσιτάλ ενθουσίασε το κοινό το οποίο παρέμεινε στις θέσεις του έως το τέλος της εκδήλωσης. Όλοι οι μικροί μουσικοί, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κατάφεραν να δώσουν ένα εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια