Πρόβες πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων για μάχες εντός αστικών περιοχών (Φωτό)


Με ασκήσεις εντός αστικών περιοχών ο τουρκικός Στρατός προχωρά σε δεύτερη φάση την εντατική  εκπαίδευση το τελευταίο χρονικό διάστημα που πραγματοποιεί η 1η και η 3η (ως εφεδρική) Στρατιά με έδρα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα αντίστοιχα και με σενάρια επιθετικών κινήσεων στην Δυτική Θράκη.

Μετά τις συνεχείς ασκήσεις για βιαία διάβαση υδάτινων κωλυμάτων οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όπως αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο πραγματοποιούν συνεχείς ασκήσεις για μάχες εντός αστικών περιοχών ένα γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό  καθώς διαπιστώνεται πλήρη ανάπτυξη  των σεναρίων εισβολής στην Ελλάδα, κάτι που το pronews.gr έχει αποκαλύψει με την επικαιροποίηση του σχεδίου Egemen.

Πιο συγκεκριμένα η 2η Ταξιαρχία Καταδρομών του τουρκικού Στρατού η οποία οργανικά ανήκει στην 3η Στρατιά με έδρα στην Άγκυρα αλλά ενεργεί στη διοίκηση της 1ης Στρατιάς πραγματοποίησε εκτεταμένα σενάρια για κατάληψη κατοικούμενων περιοχών στην επαρχία Bolu περί τα 220 χλμ. ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά προετοιμασμένο  χώρο ο οποίος προσομοιάζει σε κατοικημένη περιοχή.

Όλη αυτή η αυξημένη δραστηριότητα των δυνάμεων καταδρομών του τουρκικού Στρατού δεν μπορούν παρά να έχει ως στόχο επιθετικές κινήσεις σε περιοχές όπως η δυτική Θράκη όπου τα πολεοδομικά συγκροτήματα είναι εκτεταμένα.

Εκ των πραγμάτων κάθε επιθετική κίνηση μοιραία θα καταλήξει σε μάχες εντός αστικών περιοχών κάτι που βλέπουμε και στην περίπτωση της Συρίας.

Η κινητικότητα ενός στρατιωτικού σχηματισμού μέσα σε κατοικημένες περιοχές απαιτεί την εφαρμογή ιδιαίτερων τακτικών τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε επιχειρήσεις στο «κλασικό» πεδίο μάχης και μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικά αποτελέσματα ένα Στρατό ο οποίος δεν είναι κατάλληλα  προετοιμασμένος.

Οι εντατικές ασκήσεις τόσο της τουρκικής 1ης Στρατιάς όσο και της 3ης τουρκικής Στρατιάς σε ιδιαίτερα πεδία ασκήσεων όπως είναι τα υδάτινα κωλύματα ή ο αγώνας εντός αστικών περιοχών μόνο σε ανησυχία μπορούν να βάλλουν το ελληνικό σύστημα αμυντικής διάταξης στον Έβρο.

Δείτε τις φωτογραφίες του τουρκικού Επιτελείου.

Galeri Görseli 1

Galeri Görseli 1

Galeri Görseli 1

Galeri Görseli 1

Galeri Görseli 1

Galeri Görseli 1

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble