Προκρίσεις για τους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου


Η ετήσια διοργάνωση αγωνιστικής ιστιοπλοΐας που αποτελεί πρόκριση για τη συμμετοχή των αθλητών των Ναυτικών Ομίλων του Αιγαίου και της Κρήτης στους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδος και στα πανελλήνια πρωταθλήματα στη κατηγορία σκαφών optimist για αγόρια και κορίτσια μέχρι 15 ετών και στη κατηγορία laser 4,7 για αγόρια και κορίτσια μέχρι 17 ετών είναι το περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης.

Ο αγώνας διεξήχθη στη Πάρο από 25 έως 27 Μαρτίου.

Στις 27 Μαρτίου έπεσε η αυλαία και έγινε η απονομή των επάθλων της σημαντικότερης ετήσιας διοργάνωσης αγωνιστικής ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο, που συνδιοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την τεχνική υποστήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Αριθμός των αθλητών/τριών που έλαβε μέρος στους αγώνες ήταν 140. Από αυτούς οι πρώτοι (20) είκοσι αγόρια και κορίτσια από τα optimist και 9 από τα Laser 4,7(αγόρια και κορίτσια), προκρίθηκαν για να λάβουν μέρος στον αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα που θα διεξαχθεί από 2 έως 6 Μαΐου.

Οι Όμιλοι που έλαβαν μέρος ήταν :

1. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου

2. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων

3. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου

4. Ναυτικός Όμιλος Άνδρου

5. Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου «Ωλίαρος»

6. Ναυτικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης.

7. Ναυτικός Όμιλος Κω.

8. Ναυτικός Όμιλος Σύρου.

9. Ναυτικός Όμιλος Πάρου.

10. Ναυτικός Όμιλος Χίου.

11. Ναυτικός Όμιλος Ρόδου.

12. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης.

13. Ναυτικός όμιλος Χανίων

14. Ναυτικός όμιλος Καρδαμύλων Χίου

Επίσης οι αθλητές/τριες που κατόρθωσαν να τερματίσουν στο 50% των αθλητών της γενικής βαθμολογίας, μπορούν να αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των κατηγοριών αυτών των δυο τύπων σκαφών ιστιοπλοΐας που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Το τριήμερο αυτό των αγώνων επεφύλασσε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και πολλές ανακατατάξεις, οδηγώντας σε ένα καθόλα δίκαιο αποτέλεσμα.

Την πρώτη μέρα των αγώνων ο ισχυρός νοτιάς έφτασε τα 26 μίλια κάτι το οποίο δυσκόλεψε αρκετά μικρούς και μεγάλους ιστιοπλόους. Λόγω της ισχυρής έντασης και του κύματος πραγματοποιήθηκαν μια ιστιοδρομία για τα  Laser 4,7 και 2 για τα Optimist.

Την δεύτερη μέρα ο καιρός γύρισε βοριάς όμως η ένταση του ανέμου παρέμεινε υψηλή, κυμαινόμενη από 15 έως 22 μίλια . η επιτροπή αγώνων έφερε σε πέρας τις 4 ιστιοδρομίες για κάθε κατηγορία με αποτέλεσμα οι αθλητές να ‘‘πετάξουν’’ την χειρότερη τους κούρσα μέχρι εκείνη την στιγμή.

Την Τρίτη και τελευταία μέρα των αγώνων ο βοριάς χαμήλωσε αρκετά. Στα σκάφη Optimist πραγματοποιήθηκαν 3 ιστιοδρομίες και 4 ιστιοδρομίες στα Laser 4,7 ολοκληρώνοντας έτσι το πρωτάθλημα με 9 ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία.

Στην κατηγορία Optimist και οι 4 ιστιοπλόοι του Ναυτικού ομίλου Ρόδου κατάφεραν σχετικά άνετα να προκριθούν για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι Βάγγερ Αντώνης, Γεωργάς Ηλίας, Γκίκας Δημήτρης και Διμόβσκι Ηλίας παρουσιάζοντας ένα καλό πρόσωπο και συγκέντρωση στους αγώνες κατάφεραν να είναι στο 50% των αθλητών που παίρνουν την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Χίο.

Στη κατηγορία σκαφών laser 4,7, η ιστιοπλόος μας Κοζά Σύλβια κατέλαβε τη Τρίτη (3η) θέση στα κορίτσια και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Στη κατηγορία αυτή ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου κατάφερε να προκρίνει 2 ιστιοπλόους στους αγώνες πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα της χώρας μας. Η Κοζά Σύλβια και Κεφάλας Μιχάλης θα παλέψουν για μια θέση στην εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διεθνείς της υποχρεώσεις για το έτος 2016.

Οι ιστιοπλόοι Καρακιαούρης Γιώργος και Ισκάς Αντώνιος έχασαν την πρόκριση για την προεθνική ομάδα στις λεπτομέρειες, παρόλα αυτά προκρίθηκαν μαζί με τους παραπάνω αθλητές για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι θέσεις γενικής κατάταξης των αθλητών του ομίλου μας που συμμετείχαν στην κατηγορία σκαφών τύπου OPTIMIST είναι :

ΘΕΣΗ

ΟΝΟΜΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ

38ος

Ηλίας

Διμόβσκι

Προκρίνεται στο πανελλήνιο

40ος

Ηλίας

Γεωργάς

Προκρίνεται στο πανελλήνιο

42ος

Δημήτρης

Γκίκας

Προκρίνεται στο πανελλήνιο

45ος

Αντώνης

Βάγγερ

Προκρίνεται στο πανελλήνιο

στην κατηγορία σκαφών τύπου LASER είναι :

ΘΕΣΗ

ΟΝΟΜΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ

6ος

Μιχάλης

Κεφάλας

Προκρίνεται στους αγώνες πρόκρισης για την εθνική ομάδα και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

8η στη Γενική, Τρίτη (3η) στα κορίτσια

Σύλβια

Κοζά

Προκρίνεται στους αγώνες πρόκρισης για την εθνική ομάδα και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

10ος

Γιώργος

Καρακιαούρης

Προκρίνεται στο πανελλήνιο

11ος

Ισκάς

Αντώνης

Προκρίνεται στο πανελλήνιο

Σήμερα που οι Έλληνες δοκιμάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και η οικονομική κρίση τείνει να μεταβληθεί σε κρίση αξιών και αξιοπρέπειας, είναι πολύ σημαντική η οικονομική ενίσχυση του Ναυτικού μας Ομίλου.

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα της μεγάλης αυτής διοργάνωσης και γνωρίζοντας την αγάπη με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος Γιώργος περιβάλει τον αθλητισμό και ειδικά τον ναυταθλητισμό στη νησιωτική μας περιοχή ζητήσαμε τη βοήθειά της και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας αναλαμβάνοντας μέρος των εξόδων.

Επίσης ευχαριστούμε τη Blue star ferries, ειδικά τον κ. Σακέλλη Γεώργιο Marketing & Advertising Coordinator της εταιρείας και το κεντρικό πρακτορείο της Rodos Ferries Servicesskevos travel για την έκπτωση, (50%) που μας παρέχει για τη μετακίνηση των αθλητών, προπονητών, συνοδών, σκαφών, οχημάτων και φουσκωτών σκαφών για την ασφάλεια των αθλητών μας.

Έτσι έδωσαν την ευκαιρία στο ΝΟΡ και στους αθλητές του να δείξουν τις δυνατότητές τους , διεκδικώντας θέσεις στις εθνικές ομάδες αλλά και άλλες διακρίσεις γενικότερα, που έχουν βάλει στόχο και για τον οποίο τόσο πολύ έχουν δουλέψει όλο το χειμώνα, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα, που είναι η ζωή μας και αγαπάμε πάρα πολύ.

Σ’ αυτούς τους πολύ σημαντικούς αγώνες οι αθλητές μας έδειξαν άριστα προετοιμασμένοι και μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο ανταγωνισμό του υψηλού επιπέδου των αθλητών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν και πάλι.

Οι Προπονητές της ομάδας, Χριστοδούλου Γιώργος στη κατηγορία σκαφών laser 4,7, που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του, και ο Κουτσελίνης Γιάννης στη κατηγορία σκαφών optimist, αφοσιωμένοι, οργανωτικοί, με ικανότητα επικοινωνίας και καθορισμό υψηλών αλλά εφικτών στόχων, η σφραγίδα ποιότητας που χαρακτηρίζει ένα καλό προπονητή, ήταν σαφείς στη δήλωσή τους.

Την ομάδα αυτή αποτελούν αθλητές με ωριμότητα και παρά το νεαρό της ηλικίας , τους χαρακτηρίζει η επιθυμία για ανάληψη πρωτοβουλίας και ευθύνης για την επίτευξή των στόχων που έχουν θέσει.

Το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, οι προπονητές οι αθλητές και τα ενεργά μέλη μας, απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη τοπική κοινωνία, φορείς και επιχειρήσεις, που στέκονται δίπλα στα αθλητικά σωματεία και τους μικρούς αθλητές του Αιγαίου, επενδύοντας στον αθλητισμό, δίνοντας υγιή διέξοδο στη νεολαία μας προφυλάσσοντάς την από το καταιγισμό των προκλήσεων.

4 3 2 1

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble