Ποια είναι τα προϊόντα πάνω στα οποία δουλεύει η Apple


Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να ξέρουν τι μας ετοιμάζει η Apple για το άμεσο μέλλον. Από την άλλη, η Apple πάντα προσπαθεί να κρύψει κάτι τέτοιο όσο καλύτερα γίνεται.

Αυτή την στιγμή γνωρίζουμε πως η εταιρεία ετοιμάζει μια παρουσίαση τον Μάρτιο όπου και θα παρουσιάσει κάποιες αναβαθμίσεις στις γνωστές σειρές με τα προϊόντα της.

Πέρα όμως από αυτό σίγουρα οι μηχανικοί της Apple στο Cupertino μας ετοιμάζουν αρκετά για το 2016. Δείτε τα πιο πιθανά..

4 ιντσών iPhone SE

apple1

Έχουμε ακούσει πολλές φόρες τον όρο «οικονομικό» iPhone αλλά ίσως φέτος να είναι η χρονιά του. Είναι πλέον σχεδόν βέβαιο πως ένα νέο 4 ιντσών μοντέλο θα κάνει την εμφάνιση του αργότερα μέσα σε αυτό τον μήνα. Πιθανά σχέδια του έχουν διαρρεύσει στο Twitter εδώ και κάποιες εβδομάδες.

Αρχικά όλοι πίστευαν πως θα ονομαζόταν «iPhone 5SE» αλλά σύμφωνα με άρθρο του 9το5Mac η Apple μάλλον απορρίπτει την αρίθμηση γι’ αυτό το μοντέλο και έτσι η νέα ονομασία που κυριαρχεί είναι αυτή του iPhone SE.

Η εν λόγω συσκευή μάλλον θα έχει μια 12 megapixel οπίσθια κάμερα και μπορεί να βγει στην αγορά μεταξύ 400 και 500 δολαρίων. Η χωρητικότητα του θα είναι 16 GB και 64 GB, ενώ μάλλον δεν θα υποστηρίζει την τεχνολογία 3D Touch της εταιρείας και αυτή θα παραμείνει αποκλειστικό χαρακτηριστικό των iPhone 6S και iPhone 6S Plus.

iPad Air 3

apple2

Μαζί με το 4 ιντσών iPhone ένα ακόμη προϊόν αναμένεται στην παρουσίαση του Μαρτίου. Ένα ακόμη πιο λεπτό ελαφρύ iPad που θα έρθει να τονώσει την αγορά της εν λόγω σειράς της Apple που δέχεται έντονες πιέσεις και σημειώνει πτώσεις στις πωλήσεις από το 2013 και μετά.

Πολλοί το περιγράφουν ως ένα μικρότερο iPad Pro μιας και θα δανειστεί πολλά από τα χαρακτηριστικά του μεγάλου iPad της εταιρείας όπως την ενσωμάτωση ενός Smart Connector αλλά και την συμβατότητα του με το Apple Pencil.

Στο εσωτερικό του θα έχουμε μεγαλύτερη RAM από τον προκάτοχο του iPad Air 2 καθώς και τον A9X επεξεργαστή της εταιρείας. Επίσης είναι πιθανό να επιτρέπει και λήψεις 4K.

Apple Watch 2

apple3

Την χρονιά της κυκλοφορίας του το Apple Watch πούλησε περισσότερο από 4 εκατομμύρια συσκευές και έτσι αυτή την στιγμή έρχεται στην δεύτερη θέση των καλύτερων wearable συσκευών πίσω από τους fitness trackers της Fitbit.

Πολλοί πιστεύουν πως η Apple θα παρουσιάσει το Apple Watch 2 στην παρουσίαση της αυτό το μήνα αλλά στην αντίπερα όχθη είναι αρκετοί και εκείνοι που θεωρούν πως η εταιρεία δεν θα μας δείξει ένα νέο μοντέλο ακόμη αλλά θα παρατείνει την παρουσίαση του τον Σεπτέμβριο.

Η τιμή του θα ξεκινάει μάλλον στα 349 ευρώ όπως και το τωρινό μοντέλο. Εσωτερικά περιμένουμε να δούμε ένα νέο chipset που θα επιτρέψει καλύτερη επικοινωνία με το iPhone καθώς και την ενσωμάτωση μιας κάμερας έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η Facetime κλήση. Ο σχεδιασμός του θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος αλλά η οθόνη του ίσως γίνει λίγο πιο λεπτή.

iPhone 7

apple4

Το 4 ιντσών iPhone δεν θα είναι φυσικά η μόνη iPhone συσκευή που θα παρουσιάσει η Apple φέτος. Η καινούρια έκδοση του iPhone θα μας έρθει φέτος με νέες δυνατότητες καθώς και με μια νέα κάμερα. Μάλιστα στον τομέα της κάμερας ίσως δούμε ακόμη και ένα σύστημα διπλών φακών.

Ο σχεδιασμός του θα αλλάξει επίσης και για ακόμη μια φορά μάλλον θα μιλάμε για το λεπτότερο iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ η Apple. Επίσης για πρώτη φορά ίσως η εταιρεία παρουσιάσει μια iPhone συσκευή η οποία θα είναι ανθεκτική στην σκόνη και στο νερό.

Ένας Α10 επεξεργαστής θα χτυπάει στην καρδία του ενώ υπάρχουν φήμες πως θα υπάρξει τουλάχιστον ένα μοντέλο με την ονομασία «iPhone». Έτσι λοιπόν ίσως έχουμε ένα 4.7 ιντσών iPhone 7, ένα 5.5 ιντσών iPhone 7 Plus και ένα ακόμη μεγαλύτερο iPhone 7 Pro.

Η συσκευή επίσης ίσως αποχωριστεί την 3.5 mm θύρα ακουστικών και όλα πλέον να γίνονται από την lightning θύρα της συσκευής. Τέλος για πρώτη φορά ίσως η εταιρεία τοποθετήσει ασύρματα ακουστικά ως ένα από βασικά παρελκόμενα της συσκευασίας.

Αpple TV 4

apple5

Η Apple θέλει να συνεχίσει να ενισχύει το Apple TV και έτσι ίσως να δούμε μια νέα streaming υπηρεσία με μηνιαία συνδρομή. Πολλοί πιστεύουν μάλιστα πως θα έχουμε μια συνεργασία με το Sling TV.

Δεν αναμένουμε μια νέα συσκευή για το 2016 αλλά σίγουρα περιμένουμε πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο λογισμικό του.

iPad Mini 5

apple6

Υπάρχει μια πιθανότητα να δούμε και ένα νέο μικρό tablet από την Apple κάποια στιγμή φέτος. Όπως και με το iPad Air 3, οι φήμες θέλουν αυτή την συσκευή να είναι λεπτότερη και μάλιστα κατά πολύ.

Επίσης μάλλον θα έρθει με το ίδιο κράμα αλουμινίου που είδαμε στα iPhone 6S και iPhone 6S Plus.Κάποιο εικάζουν πως η Apple μπορεί να το κάνει αδιάβροχο και παράλληλα να ενσωματώσει σε αυτό την τεχνολογία 3D Touch.

iOS 10

apple7

Το νέο λογισμικό της Apple αναμένεται να παρουσιαστεί στο WWDC φέτος τον Ιούνιο. Ήδη κάποιες δοκιμαστικές συσκευές με το εν λόγω λογισμικό έκαναν την εμφάνιση τους σε κάποια site στο Google Analytics.

Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τι νέο μας ετοιμάζει η Apple σε αυτή την έκδοση. Πιστεύουμε όμως πως θα ενισχύσει την Siri καθώς και τις iCloud υπηρεσίες της.

Νέα MacBook με Skylake επεξεργαστές

apple8

Τα νέα MacBook είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχουν πέρα από το νέο λογισμικό της Apple που αναμένεται να το δούμε και αυτό στο WWDC τον Ιούνιο και τα νέα chips της Intel με την κωδική ονομασία «Skylake». Οι εν λόγω επεξεργαστές θα κάνουν τα MacBook ακόμη πιο γρήγορα και ισχυρά. Το Apple Insider υποστηρίζει ότι τα Skylake chips θα μπορέσουν να αυξήσουν την ταχύτητα του επεξεργαστή κατά 20% και της κάρτας γραφικών κατά 40%. Μεγάλες βελτιώσεις θα δούμε και στην ήδη πολύ καλή αυτονομία των μηχανημάτων μιας και η βελτιώσει μπορεί να φτάσει ακόμη και το 30%

Apple Car

apple9

Το ηλεκτρικό θαύμα της Apple ή αλλιώς αν προτιμάτε το «ανοιχτό» μυστικό ακούει στο όνομα Apple Car.

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα τα βάλει με τα αντίστοιχα της Tesla είναι κάτι που εδώ και καιρό μάλλον δουλεύει η Apple. H ίδια η εταιρεία εσκεμμένα η μη ρίχνει λάδι στην φωτιά είτε με περίεργους θορύβους σε ένα από τα κτίρια της, είτε με domain που κατοχυρώνει με την ονομασία apple car είτε τέλος με δηλώσεις από υψηλόβαθμα στελέχη που ούτε απορρίπτουν μια τέτοια ιδέα αλλά φυσικά ούτε την επιβεβαιώνουν ακόμη. Αν τελικά επαληθευτούν οι φήμες τότε ίσως έχουμε μια επίσημη παρουσίαση του το 2019 ή το 2020.

Πηγή: appleworldhellas.com

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια