Οι πρώην Δήμαρχοι υπογράφουν κατά της ανέγερσης υποσταθμού στον Άγιο Νικόλαο


Απόφαση διατελεσάντων Δημάρχων Δήμου Ρόδου σχετικά με την προβλεπόμενη ανέγερση υποσταθμού υποβιβασμού τάσης(150kv/20kv) στην περιοχή του Αγ.Νικολάου.

Σήμερα 22 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πόλεως Ρόδου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΑΠΟΠΕΣ, συνάντηση ενημέρωσης και συζήτησης, σχετικά με την πρόθεση του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για ανέγερση νέου Υποσταθμού Υψηλής Τάσης (ΥΥΤ) στην πόλη της Ρόδου. Στην συνάντηση παρόντες είμαστε όλοι οι διατελέσαντες Δήμαρχοι της πόλης μας. Η συνάντηση ξεκίνησε με εισήγηση-ενημέρωση από την Πρόεδρο και τους Τεχνικό και Νομικό Σύμβουλο του ΑΠΟΠΕΣ. Ακολούθησαν τοποθετήσεις μας και διαλογική συζήτηση, με το ΔΣ του συλλόγου , με βάση την οποία:

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να ζητήσουμε από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.:

1/. Να σεβαστεί και να εφαρμόσει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων διαχρονικά, του κορυφαίου δηλαδή δημοκρατικού θεσμικού οργάνου λήψης αποφάσεων για την τύχη της πόλης και του νησιού μας και ειδικότερα την τελευταία απόφαση (635/2014) του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου που ρητά «αποκλείει την κατασκευή ΥΥΤ στον Άγιο Νικόλαο, αλλά και σε κάθε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή».

2/. Να προτείνει ΑΜΕΣΑ ο ΔΕΔΔΗΕ ως μέλος και αυτός της διαπαραταξιακής επιτροπής -σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση- εναλλακτικές θέσεις και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής να καταλήξουν στην καταλληλότερη εναλλακτική θέση.

Να ζητήσουμε από τον Δήμο Ρόδου και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα:

3/. Την τροποποίηση του σχεδίου πόλης της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων του Δήμου Ρόδου στο Ο.Τ. 235, ως προς την απαγόρευση εγκατάστασης ΥΥΤ (150kV/20kV) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πιο πάνω Απόφαση 635/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου, προκειμένου:

  • να προστατέψουμε μια περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί ιστορικός τόπος (ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/2500/40, ΦΕΚ 171/ΑΑΠ 14-05-2008).

  • να προστατέψουμε την πόλη μας και ιδιαίτερα την είσοδο της, από τυχόν παρόμοιες ζημιογόνες εγκαταστάσεις και στο μέλλον.

4/. Να αναλάβουν την υποχρέωση υπεράσπισης και πιστής εφαρμογής της απόφασης 635/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς όλοι μαζί και ο καθένας από την θέση του και την πλευρά του, θα συμβάλουμε δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθούν υπογραφές των Δημάρχων:

κ. Σάββα Καραγιάννη, κ. Μάνου Κόκκινου, κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, κ. Χατζή Χατζηευθυμίου και κ. Στάθη Κουσουρνά.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια