Το εορταστικό πρόγραμμα της 7ης Μαρτίου


Κατά το εορτασμό της 68ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου οι παρακάτω εκδηλώσεις :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

1.Γενικός σημαιοστολισμός της ογδόης πρωινής ώρας της 5ης μέχρι και της δύσης του ήλιου της 7ης Μαρτίου 2016, όλων των δημόσιων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ, τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι.
2.Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 6ης και 7ης Μαρτίου 2016.

ΏΡΑ 11:00π.μ. : Εκδηλώσεις στα σχολεία για την επέτειο.
ΏΡΑ 12:00μ.μ. : Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, στο Ηρώο των Ιερολοχιτών, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Στεφάνου Καζούλη, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας).

Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται : Για το μνημείο του Παπά και του Δασκάλου- Βιντζηλαίος Μιχάλης, Κ.Φ.Α.του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, για τον Ανδριάντα του ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου- Ρακόπουλος Γεώργιος Κ.Φ.Α του 2ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, για την Προτομή του Ελ. Βενιζέλου- Καμπούρης Ιωάννης ΚΦΑ του 1ου ΕΠΑ.Λ Ρόδου για την Προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου – Δογιάμας Δημήτριος ΚΦΑ του 7ου Γυμνασίου Ρόδου

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ώρα 18:00 : Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου – Παρουσίαση βιβλίου « Η Ρόδος στην Ελληνιστική Εποχή» του καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α. Richard M. Berthold. Συνδιοργάνωση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Ώρα 19:00 : Δημοτικό Θέατρο – Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλυθιών
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ώρα 19:00 : Δημοτικό Θέατρο Ρόδου – Η Ομοσπονδία Παροικιακών Σωματείων Δωδεκανήσου Ρόδου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου θα παρουσιάσει πρόγραμμα αφιερωμένο στην επέτειο της 7ης Μαρτίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ώρα 08:00π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:15π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.
Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 10:10π.μ..
Αμέσως μετά τη Δοξολογία εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Σπύρο Συρόπουλο- Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών Φοιτητικών θεμάτων & θεμάτων αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου.

11:00π.μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων, «Εργάνη Αθηνά» και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, των δημοτικών σχολείων, λυκείων, τεχνικών σχολών.
Κλείνει, η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. θα έχει ο κος Παπαγεωργίου Αντώνης, ΚΦΑ,Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Βοηθοί ορίζονται οι : κ. Μαντικός Νικόλαος- ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Μιχαλάκης Γεώργιος- ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Σταυριά Αναστασία – ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Καντζίδου Ελένη- ΚΦΑ 15ο Δ.Σ.Ρ., κ. Κουμεντής Φώτης – ΚΦΑ 4ο Γυμν.Ρόδου.

Κατά τη δοξολογία της Επετείου και την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσει τιμές η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ.

Ώρα 12:00. Δημοτικό Θέατρο Ρόδου
Μετά το πέρας της παρέλασης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στην ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, από την Ομοσπονδία Παροικιακών Σωματείων Δωδεκανήσου Ρόδου και την ομάδα Αρχιπέλαγος

Ώρα 18:00 μ.μ. Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤ.
Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν :

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ :
Ιερά Μητρόπολη Ρόδου
95 ΑΔΤΕ
Βουλευτές Δωδεκανήσου
Δήμαρχος
Διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος
Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου
Διευθυντής Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διοίκησης Δωδ/σου
Δήμος Ρόδου/ Δ/νση Διοικητικού και Οικονομικού – ΠΟΔΡ – Δημοτική Αστυνομία
Π/μιο Αιγαίου
Προϊσταμένοι Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης – Γραφείο Φ. Αγωγής
Προϊστάμενοι λοιπών Δημοσίων Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ.
Πρόεδροι αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων
ΕΕΣ Παράρτημα Ρόδου
Δ/ντες Τραπεζών και Οργανισμών κοινής ωφέλειας
Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων
Τοπική Έφορος Οδηγών
Δικαστικές Αρχές
Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης
Δημοτικοί Σύμβουλοι
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου
Αεροπορικό Απόσπασμα Ρόδου
Ναυτικός Σταθμός Ρόδου
Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου
ΑΣΤΕ Ρόδου
ΤΕΣΤΕ Ρόδου
Πρόεδροι Επιμελητηρίων και Επιστημονικών Οργανώσεων
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρόδου
Σύλλογοι και Σωματεία έδρας Νομού
Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
Εκπρόσωποι πολιτικών Παρατάξεων
Πρόεδροι Συλλόγων-Σωματείων-Ομοσπονδιών-Συνεταιρισμών
Προξενικές Αρχές
Εκπρόσωποι ΜΜΕ
Γραφείο Περιφερειάρχη
Διευθύνσεις Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble