Στερεύουν τα πρατήρια στη Ρόδο λόγω πανικού


Αρκετά πρατήρια στο νησί της Ρόδου ήδη έχουν στερέψει απο καύσιμα λόγω της σημερινής πρωτοφανούς ζήτησης καυσίμων απο τους πολίτες . Ο πανικός κυριάρχησε και όλοι έσπευσαν να γεμίσουν το ντεπόζιτο του αυτοκίνητου τους, με αποτέλεσμα ενώ δεν προβλεπόταν να υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδότηση των πρατηρίων , να δημιουργείται πρόβλημα στην αγορά της Ρόδου απο την αυξημένη ζήτηση λόγω πανικού .

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία Πρατηριούχων

«Το κλείσιμο των Τραπεζών περιορίζει δραματικά την ρευστότητα των Πρατηριούχων και αυξάνει τα προβλήματα της συναλλακτικής διαδικασίας, για την καταβολή χιλιάδων ευρώ προς τις Εταιρίες Εμπορίας προκειμένου να συνεχισθεί ο απρόσκοπτος ανεφοδιασμός των Πρατηρίων τους», αναφέρει η Ομοσπονδία Πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ) σε σημερινή ανακοίνωση της.

Η εξέλιξη αυτή, προσθέτει, δίνει τη δυνατότητα σε ένα μικρό αριθμό πρατηρίων να ελέγξουν και να μονοπωλήσουν πλήρως τη διαμόρφωση των λιανικών τιμών σε βάρος των καταναλωτών.

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για Capital Controls δημιουργεί από σήμερα πλείστα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων με καύσιμα και συνιστά στους καταναλωτές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση «προς αποφυγή οποιασδήποτε ανωμαλίας στην αγορά πετρελαιοειδών από αυξημένη αναιτιολόγητη ζήτηση καυσίμων».

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια