Μετά από αρκετά χρόνια καθαρό και πόσιμο νερό στην Ίστριο


Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Ιστρίου και το τοπικό συμβούλιο με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου καθώς και όλων των ενεργειών που στόχο είχαν την καλυτέρευση της ποιότητας του νερού ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Ιστρίου που για δεκαετίες ολόκληρες κρινόταν ακατάλληλο, και μετά από επανειλημμένες μικροβιολογικές & χημικές αναλύσεις δειγμάτων από την ΔΕΥΑΡ το νερό της Ιστρίου είναι και επίσημα πόσιμο.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2012 όταν και εντάχθηκαν από τον Δήμο Ρόδου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» 2 πολύ σημαντικά έργα για την Ίστριο συνολικού προϋπολογισμού 479.000 ευρώ ( με ΦΠΑ). Στο 1ο έργο που αφορούσε την ύδρευση, έγινε Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο εξωτερικό δίκτυο του χωριού με την κατασκευή νέου δικτύου μήκους 3 χλμ. Αργότερα συντάχθηκε και εκτελέστηκε από τον Δήμο Ρόδου μια μελέτη με απευθείας ανάθεση συνολικού προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, όπου έγινε καθαρισμός (εσωτερικά και εξωτερικά) και εκ νέου περίφραξη των 4 πηγών ύδρευσης της Ιστρίου. Προσφάτως και σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΡ έγινε αντικατάσταση των τελευταίων 200 μέτρων αμιαντοσωλήνα που είχαν απομείνει στο δίκτυο μας και τοποθετήθηκε αυτόματος χλωριωτής. Πραγματοποιήσαμε επίσης καθαρισμούς σε όλες της δεξαμενές ύδρευσης του χωριού, αντικαταστήσαμε τα παλιά καπάκια-φρεάτια και γενικά θωρακίσαμε όλο το δίκτυο ύδρευσης.

Σήμερα στο δίκτυο μας δεν υπάρχει ίχνος αμίαντου και θεωρείτε πλέον από τα καλύτερα νερά πάνω στο νησί, λόγω του ότι προέρχεται από φυσικές πηγές και σε συνδυασμό με το καινούργιο δίκτυο που έχει κατασκευαστή.

Οι κάτοικοι της Ιστρίου θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν άφοβα το νερό του χωριού μας, χωρίς να υποχρεούνται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, όπως συνήθιζαν να κάνουν εδώ και αρκετά χρόνια.

Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι γιατί ένας πολύ σημαντικός στόχος μας (που ήταν και από τα βασικότερα προβλήματα του χωριού μας) επιτεύχθηκε, και μάλιστα σε έναν τομέα ιδιαίτερα σημαντικό και καίριο, για το μέλλον, την υγεία και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιστρίου,

Βουκκής Βασίλειος

istrios ergo 3 istrios ergo 2 istrios ergo 1 istrios ergo 5(1)

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια