«Πλήττεται ο θαλάσσιος τουρισμός και οι επιχειρήσεις σε Ρόδο, Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου από την αδυναμία επιστροφής ΦΠΑ για τις αγορές επισκεπτών από σκάφη αναψυχής που προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε.»


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Πλήττεται ο θαλάσσιος τουρισμός και οι επιχειρήσεις σε Ρόδο, Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου από την αδυναμία επιστροφής ΦΠΑ για τις αγορές επισκεπτών από σκάφη αναψυχής που προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε

Το ζήτημα της απώλειας εσόδων για τις τοπικές επιχειρήσεις σε Ρόδο, Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, λόγω της αδυναμίας επιστροφής ΦΠΑ για τις αγορές επισκεπτών εκτός χωρών της Ε.Ε., που επιβαίνουν σε σκάφη αναψυχής, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην Ερώτησή του επισημαίνει ότι τα αρμόδια τελωνεία δεν μπορούν να σφραγίσουν τα τιμολόγια των συγκεκριμένων επισκεπτών που επιβαίνουν σε σκαφη αναψυχής, επικαλούμενα ότι τα συγκεκριμένα σκάφη ενδέχεται να καταλήξουν σε κάποιο άλλο ελληνικό νησί και να μην ταξιδέψουν σε χώρα εκτός Ε.Ε.

Την ίδια, όμως, στιγμή οι λιμενικές αρχές σε Ρόδο και Κω αλλά και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου σφραγίζουν τα έγγραφα εξόδου του σκάφους από τη χώρα και οι αστυνομικές αρχές τα αντίστοιχα διαβατήρια των επιβατών των σκαφών αναψυχής.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί συνιστά αντικίνητρο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στα Δωδεκάνησα και στερεί πολύτιμα έσοδα από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble