Η περιοδεία του Νίκου Κοτζιά στη Ρόδο


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, αποτελούμενο από τους υποψήφιους Βουλευτές του νομού και το Συντονιστικό της Νομαρχιακής Επιτροπής, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου συνόδευσε τον Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο βουλευτή με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας Νίκο Κοτζιά σε περιοδεία στη Ρόδο.
Στo πλαίσιo της περιοδείας, συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου με το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου τα εργασιακά ζητήματα κυριάρχησαν. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με την επαναφορά του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των συλλογικών συμβάσεων, ως μέρος της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, γεγονός το οποίο επιδοκιμάστηκε από τους παρευρισκομένους.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε την ΕΡΑ Ρόδου, όπου ο Υπουργός έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό μέσω της δημόσιας συχνότητας, η οποία επαναλειτουργεί μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μια πράξη αποκατάστασης της δημοκρατίας σε μια μαύρη σελίδα της πρόσφατης ιστορίας της χώρας.
Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και το Δήμαρχο Ρόδου, με το μεταναστευτικό ζήτημα να είναι στο επίκεντρο, όπου ο Νίκος Κοτζιάς εξήρε τη στάση του Δωδεκανησιακού λαού απέναντι στο προσφυγικό κύμα, καθώς αποτελεί υπόδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για ολόκληρη την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, τονίστηκε ότι η δραματική ολιγωρία προηγούμενων κυβερνήσεων ξεπεράστηκε με μεγάλο αγώνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σχεδίασε και υλοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπίζεται σήμερα με ικανοποιητικό ρυθμό η τεράστια προσφυγική ροή από τη Συρία. Κοινή διαπίστωση είναι πως το ζήτημα είναι απαραίτητο να λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και ως τέτοιο τίθεται από το ΣΥΡΙΖΑ.
Στη Συνέντευξη Τύπου με την οποία έκλεισε την περιοδεία, ο Νίκος Κοτζιάς μεταξύ άλλων στάθηκε στο γεγονός πως ήταν επικεφαλής της ελληνικής αποστολής διαπραγμάτευσης η οποία πέτυχε τη δεκαετία του 1990 σε ευρωπαϊκό επίπεδο την υιοθέτηση νησιωτικών πολιτικών για λογαριασμό της Ελλάδας (μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ κλπ). Ένα γεγονός το οποίο προηγουμένως, στη συνθήκη του Μάαστριχτ, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ (1990-1993) δεν διεκδίκησε ποτέ για τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα το στήριξε για λογαριασμό της Γαλλίας. Διαβεβαίωσε τον Δωδεκανησιακό λαό πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση και όχι η κατάργηση των νησιωτικών πολιτικών με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών.
Επιπλέον, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, χαρακτηρίζοντάς το ως ψηφοδέλτιο νίκης, καθώς είναι πλήρες και περισσότερο αντιπροσωπευτικό του δωδεκανησιακού λαού από κάθε άλλη φορά.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια