Περί οικοδόμησης του νέου Κολοσσού – Κατά εμπόρων επιστολή


Ο Κολοσσός οικοδομήθηκε από τους προγόνους μας Ρόδιους για να τιμήσουν τον Θεό και πολιούχο του νησιού τους Ήλιο, μετά από την νικηφόρα μάχη κατά του εισβολέα Δημητρίου του πολιορκητού,  που ως γνωστό   στάλθηκε από τον  Στρατηγό του Μέγα Αλεξάνδρου Αντίγονο ΙΑ για να θέσει υπο την κυριαρχία του το νησί.
Ποιο συγκεκριμένα, εκείνη  την χρονική περίοδο οι Ρόδιοι είχαν καλές σχέσεις με την Νότια κυριαρχία του στρατηγού και βασιλέα Πτολεμαίου,  και έχαιραν πολιτισμική άνθηση, όπως επίσης απόλυτη αυτονομία.

Με άλλα λόγια οι Ρόδιοι πρόγονοι μας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο αλληλοσπαραγμό των στρατηγών του Μέγα Αλέξανδρου, δηλαδή στον εμφύλιο που ξέσπασε για την επικυριαρχία των κατακτήσεων.

Στο σημείο αυτό κατανοούμε γιατί οικοδομήθηκε ο Κολοσσός και τι αντιπροσώπευε στους προγόνους μας.

Μετά από μισό αιώνα περίπου το μνημείο έπεσε από δυνατό σεισμό το 266 π.χ.χ όπως πληροφορούμαστε  από τους χρονογράφους της εποχής, μαθαίνουμε επίσης πως το άγαλμα παρέμεινε πεσμένο για αρκετούς αιώνες, ώσπου η Ρόδος  το 654 μ.χ.χ έπεσε στα χέρια των Αράβων, όπου Άραβες Σαρακηνοί  περισυνέλεξαν και μετάφεραν τα φύλλα χαλκού του αγάλματος,  και τα πούλησαν ως μέταλλο στις αγορές της Λυβής η Συρίας, η σε Εβραίο έμπορα που χρειάστηκε 700 καμήλες για την μεταφορά τους .


Γνωρίζουμε μάλιστα από τον Στράβωνα πως  οι αρχαίοι Ρόδιοι δεν  αναστήλωναν το μνημείο διότι υπήρχε αυστηρός χρησμός να μην αναστηλωθεί ποτέ ξανά!!!!{μη να κινει τα κειμενα}


Συνοψίζοντας μπορούμε να επισημάνουμε πως ο Κολοσσός αντιπροσώπευε κάτι σημαντικό για τους προγόνους μας, αντιπροσώπευε τον πολιούχο  του νησιού  Θεό Ήλιο Απόλλων που προστάτεψε το νησί του, αντιπροσώπευε την νίκη κατά του εισβολέα Δημήτριου, αντιπροσώπευε τον πολιτισμό και την δόξα της αρχαίας Ελλάδος.
Κάτι άλλο δηλαδή που δεν αντιπροσωπεύει εσάς όλους τους αρχιτέκτονες, δήμους, και άλλους φορείς, που τιμάτε ως πολιούχο σας έναν αμφιλεγόμενο ΄τουρκορωμηό άγιο, και δοξάζεται Εβραίους προπάτορες{Αβραάμ-Νώε Λωτ-Μακκαβαίους-Παραβολάνους-μισέλληνες άγιους -καταστροφείς Ελληνικών ιερών και οικοδομημάτων  μοναδικής αισθητικής τέχνης.
Συνεπώς διερωτάται κανείς μια τέτοια πρωτοβουλία που αποσκοπεί ?
Θα χρησιμοποιηθεί όπως μάθαμε τελευταίως ώς ένα μεγάλο καζίνο με εστιατόριο και μπάρ με επικάλυψη μουσείου !!

Για  τους λόγους αυτούς  δεν εγκρίνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αναστήλωσης ενός μνημείου  που δεν αντιπροσωπεύει σε  τίποτα  όλους εσάς  που ονειρεύεστε τον Κολοσσό ως πόλο έλξις τουριστών για οικονομικούς λόγους και φήμη.

Για αυτούς τους λόγους  είμαστε αντίθετοι στο νέο εμπορικό σας επιχείρημα!!!

Ο Κολοσσός η κάτι  ποιο λαμπρό κάποια μέρα θα οικοδομηθεί  στην Ρόδο, όμως με καθαρές βλέψεις και σεβασμό εις τον Θεό του φωτός  Ήλιο Απόλλωνα.
Από Ελληνες με ελληνική παιδεία και όχι από ελληνόφωνους οπαδούς της αλλοδαπής θρησκείας, και θα αντιπροσωπεύει κάτι θεμελιώδες που θα αντικατοπτρίζει την φυσική συνέχεια του Ελληνικού γένους την παρούσα χρονική περίοδο που θα οικοδομηθεί.

Πηγή : http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2015/12/blog-post_658.htmleleusisdiagoridon

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια