Πενταπλασιάστηκαν οι αφίξεις Πολωνών τουριστών στη Ρόδο τα τρία τελευταία χρόνια. Αναμένεται αύξηση και για το 2017 μετά τη συνεργασία του Δήμου με αεροπορική εταιρεία τσάρτερ


Με το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο συναντήθηκαν το πρωί (Δευτέρα) βουλευτές καθώς και Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πολωνίας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιούν στο νησί.

Ειδικότερα ο κ. Χατζηδιάκος υποδέχτηκε στο δημαρχείο τους βουλευτές: κα Janina Goss, και κ. Macief Tuczak, βουλευτή και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Μεταναστευτικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών, τον κ. Krzyststof Ciebiada Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Λοτζ της Πολωνίας, τον κ. Piotr Grabowski Δημοτικό Σύμβουλο της Περιφέρειας Λοτζ της Πολωνίας, καθώς και τον κ. Mirostaw Gojdz Εμπορικό Ακόλουθο του Τμήματος Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων της Πρεσβείας της Πολωνίας. Τους Πολωνούς αξιωματούχους συνόδευε η κ. Κατερίνα Ασπράκη, παρουσία και του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιου Αϊβάζη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό και το εμπόριο, τομείς για τους οποίους όπως δήλωσε ο δήμαρχος ανοίγονται δρόμοι στενότερης συνεργασίας. Είναι σημαντικό ότι το 26% των Πολωνών, μιας χώρας 48 εκατομμυρίων που ταξίδεψαν φέτος, προτίμησαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους. Η Ρόδος τα τρία τελευταία χρόνια πενταπλασίασε τις αφίξεις των Πολωνών τουριστών και από 28.000 το 2014, και 68.000 το 2015 έφτασε τις 130.000 το 2016. Η προοπτική για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας διασφαλίζεται από τη συνεργασία που είχε ο Δήμος με Πολωνική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ, τον περασμένο μήνα, και την αύξηση των πτήσεων από την Πολωνία προς τη Ρόδο.

Επιπλέον ο κ. Χατζηδιάκος, συνεχάρη τους Πολωνούς βουλευτές για την ευαισθησία που επιδεικνύουν στο μεταναστευτικό πρόβλημα χαρακτηρίζοντάς το ως «το μεγαλύτερο κοινωνικό και ανθρωπιστικό πρόβλημα της εποχής» ζητώντας να αντιμετωπιστεί από όλη την Ευρώπη.

Ο δήμαρχος επιπροσθέτως αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Ρόδος αντιμετώπισε επιτυχώς τη ροή προσφύγων και μεταναστών κατά τον τελευταίο χρόνο.

Η αντιπροσωπεία των Πολωνών βουλευτών και αυτοδιοικητικών αντήλλαξε αναμνηστικά δώρα με το δήμαρχο Ρόδου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble