Πρόταση βόμβα από τον Σόιμπλε για πενταετές Grexit ή δέσμευση περιουσίας


Σε δύο στρατόπεδα φαίνεται πως έχει χωριστεί η Ευρωζώνη πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup.

Έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα FAZ, αναφέρει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφερε στις βαλίτσες του δύο σκληρές εναλλακτικές προτάσεις που προτείνει στην Ελλάδα, καθώς εκτιμά ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι επαρκείς ώστε να αποτελέσουν βάση διαπραγμάτευσης για να κλείσει η συμφωνία.

Ο πρώτος δρόμος είναι «να βελτιώσει η Ελλάδα τις προτάσεις της γρήγορα και συνολικά, με πλήρη στήριξη του Κοινοβουλίου. Το υπουργείο προτείνει μεταξύ άλλων η Ελλάδα να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία σε ένα Ταμείο το οποίο θα τα εκποιήσει και τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους».

Σύμφωνα με τον δεύτερο δρόμο, «θα γίνει διαπραγμάτευση με την Αθήνα για ένα… time out. Η Ελλάδα εγκαταλείπει την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και αναδιαρθρώνει το χρέος της. Παραμένει όμως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζει να λαμβάνει «αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική» στήριξη».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι «από τις προτάσεις λείπουν μεταρρυθμιστικοί τομείς κομβικής σημασίας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η χώρα και για να προωθηθεί μακροπρόθεσμα η οικονομική ανάπτυξη και η βιώσιμη ανάπτυξη» και για αυτό δεν μπορούν οι προτάσεις «να αποτελέσουν τη βάση για ένα απολύτως νέο, διάρκειας τριών ετών, πρόγραμμα του ΕΜΣ».

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα ενώ κυβερνητικές πηγές από την Ελλάδα διαψεύδουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι μια τέτοια πρόταση.

eurokrise

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble