Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στα Δωδεκάνησα


Το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στα Δωδεκάνησα παρουσίασε σήμερα στην αίθουσα εθιμοτυπίας Δήμου Ρόδου, ο συντονιστής  της νομαρχιακής επιτροπής των ΑΝΕΛ Νίκος Γιαννάς.

Με τη φράση «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Είμαστε εδώ ως αναγκαίο καλό» ξεκίνησε την ομιλία του, ενώ στη συνέχεια ανέφερε τα αποτελέσματα που έφεραν οι ΑΝΕΛ στα Δωδεκάνησα.  Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στα Δωδεκάνησα αναφέροντας ένα σύντομο βιογραφικό για τον καθένα. Αυτοί είναι: η Χριστίνα Σαρμά, ο Γιώργος Παλαπουγιούκ , η Μαρία Αγγέλου, ο Αντώνης Γκιντιζες, ο Μαγριπλής Νικόλαος, Μπαλλάς Μιχαήλ και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Στράτος Καρίκης.

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Στράτος Καρίκης. Μεταξύ άλλων ανέφερε  «Είναι ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο με νέα παιδιά. Όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν την πολυπόθητη ανανέωση να περάσουν σε νέα και άφθαρτα άτομα με νέες ιδέες και δυνατότητες.  Όλοι μαζί συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο που θα φέρει ένα μεγάλο και καλό αποτέλεσμα στα Δωδεκάνησα.

Αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που αλλάζουν και φέρνουν τους ΑΝΕΛ στη Βουλή, ελπίζοντας πως θα εκπροσωπήσουν και τα Δωδεκάνησα στη Βουλή.  Επισήμανε πως οι βουλευτές στη βουλή πρέπει να ανανεωθούν και να μην είναι οι ίδιοι επί 40 χρόνια.  «Μέσα από την ανανέωση θα μπορέσουν να μπουν στη βουλή νέα άτομα με νέες ιδέες που θα έχουν μεγάλες δυνατότητες. Τόπος στα νιάτα, τόπος σε νέους ανθρώπους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ΦΠΑ στα νησιά , που ο Πάνος Καμμένος πάλεψε μέχρι τέλους, όμως μπροστά στη χρεοκοπία επέλεξε τη ψήφιση αυτής της διάταξης. Ο κ. Καρίκης ανέφερε πως έχει την προσωπική δέσμευση του Πάνου Καμμένου ότι το ΦΠΑ στα νησιά θα αποτελέσει προτεραιότητα, ώστε να βρεθούν άλλοι πόροι και να αντικαταστήσουν το συγκεκριμένο βάρος.

Αναφέρθηκε επιπλέον σε άλλα τοπικά θέματα μείζονος σημασίας όπως η κρουαζιέρα, η Μεσαιωνική Πόλη, η ενδυνάμωση του Δήμου , οι τουριστικές δομές και πολλά ακόμα.

Επισήμανε θέσεις του κόμματος για μέτρα για την ανεργία, για την κοινωνική ανέχεια, για το δημόσιο χρέος, καθώς ο ελληνικός λαός έχει φθάσει στα όρια του. «Βλέποντας την εφτάμηνη διακυβέρνηση του Πάνου Καμμένου, είδα μια διαπραγμάτευση πολύ δυνατή, άνθρωποι που δεν λένε πάντα «ΝΑΙ». Οι ΑΝΕΛ είναι υπερ μιας διαπραγμάτευσης δυνατής, που πρέπει να διαφυλαχθεί ο Έλληνας και η Ελληνίδα, ο ελληνικός πλούτος.

Τέλος ανέφερε πως όλοι πρέπει να μιλάμε πλέον για μια καλύτερη διαπραγμάτευση, για μια καλύτερη μέρα, με ένα βιώσιμο χρέος.»Το σύνθημα των ΑΝΕΛ ότι είναι αναγκαίοι, είναι σωστό καθώς μέσα από την πράξη αποδείχθηκε πως μεταφέρουν την άποψη των Ελλήνων και παλεύουν γι αυτήν.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η υποψήφια βουλευτής Μαρία Αγγέλου , η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων » Τα Δωδεκάνησα αποτελούν για μας προτεραιότητα και λόγω της γεωγραφικής τους θέσης  , και της νησιωτικότητας που είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά και συνεχίζει να αγνοείται επιδεικτικά από την ΕΕ και προηγούμενες κυβερνήσεις. Γι αυτό το λόγο το ψηφοδέλτιο μας  αποτελείται από άτομα κάθε κοινωνικού στρώματος, προκειμένου να εκφράσουμε τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Δωδεκανήσου. Γι αυτό το λόγο χωριστήκαμε σε δυο κλιμάκια του Βορείου και Νοτίου συγκροτήματος. Επισκεφθήκαμε όσα περισσότερα νησιά μπορούσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για την πίστη τους σε εμάς, αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας, ότι εμείς αποτελούμε τη σταθερή δύναμη κι ότι εμείς μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας μας. Θέλω να πιστεύω πως όλοι μαζί ως ομάδα θα κάνουμε μια πολύ καλή και δυνατή δουλειά με τα καλύτερα αποτελέσματα εδώ στα Δωδεκάνησα. Θεωρώ ότι θα μας ξανά δείξουν την εμπιστοσύνη τους για να αναδείξουμε τα θέματα των νησιών μας στο κοινοβούλιο.

Με τη σειρά του ο ο Γιώργος Παλαπουγιούκ ανέφερε «Νέοι άνθρωποι, νέα μυαλά, νέες ιδέες επιτέλους θα βάλουμε τις βάσεις για να αλλάξουμε το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας». Ευχαρίστησε όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ νέα και παλαιά και επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των ΑΝΕΛ στα Δωδεκάνησα θα αποτελέσουν έκπληξη για πολλούς.

Η Χριστίνα Σαρμά , το νεότερο μέλος του ψηφοδελτίου ανέφερε ότι ζει στην Ελλάδα και παλεύει για την Ελλάδα. Αναφέρθηκε σε μια μάχη που πρέπει να δοθεί από τους νέους ανθρώπους και θα προσπαθήσει μαζί με τον Πάνο Καμμένο να τα καταφέρει.

12036632_1200396766653514_6280535018112721220_n

unnamed (2)

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια