Ρόδος : Παρίστανε τον δικηγόρο και αποσπούσε χρήματα απο αλλοδαπούς υποσχόμενος νομιμοποίηση στην χωρά μας


Συνελήφθη στη Ρόδο 56χρονος ημεδαπός για απάτη, πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφων

Ο δράστης προσποιούμενος το δικηγόρο εξαπατούσε αλλοδαπούς υπόσχοντάς τους «νομιμοποίηση» στη χώρα μας

Συνελήφθη χθες (02.06.2016) στη πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, ένας 56χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για υπεξαγωγή εγγράφων, πλαστογραφία, απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας που διέπει τη διαμονή των αλλοδαπών στη χώρα μας.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, ο δράστης προσποιούμενος το δικηγόρο με το πρόσχημα διεκπεραίωσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής αλλοδαπών στη χώρα μας, εξαπατούσε συστηματικά υπηκόους Αλβανίας, από τους οποίους αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και προμηθεύοντας τους με πλαστά πιστοποιητικά.

Συγκεκριμένα, από τη διερεύνηση της εγκληματικής του δράσης έχουν εξιχνιαστεί οκτώ παρόμοιες περιπτώσεις, τις οποίες διέπραξε από τις αρχές του 2015 έως σήμερα, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος του αγγίζει τις 15.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες συνεχίζεται.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble