Κόνσολας : Εκεί που χάνεται η αλήθεια και το φιλότιμο, αρχίζει η Αριστερά του κ. Τσίπρα


Παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου

Εκεί που χάνεται η αλήθεια και το φιλότιμο, αρχίζει η Αριστερά του κ. Τσίπρα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά της ευπρέπειας και της συνέπειας που εκφράζουν μορφές όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είχε το σθένος να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για το γεγονός ότι πίστεψε τον κ. Τσίπρα.

Η κυβέρνηση έφερε ένα συνολικό πακέτο μέτρων 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το 80% του οποίου είναι εισπρακτικά μέτρα και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να καταβάλλει το 55% του ετήσιου εισοδήματος του για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του από το φόρο εισοδήματος και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού θα κοπεί το ΕΚΑΣ από 380.000 συνταξιούχους και θα μειωθούν οι συντάξεις 400.000 νέων συνταξιούχων.

Το όριο των 384 ευρώ, της εθνικής σύνταξης, είναι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης για τον κ. Τσίπρα.

Το ετήσιο εισόδημα των 12.000 ευρώ είναι το όριο του πλούτου για τον κ. Τσίπρα και επιβάλλει πρόσθετο φόρο, εκτός όλων των άλλων, 2,2%.

Είναι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που εμείς την είχαμε μειώσει και θα την καταργούσαμε αλλά ο κ. Τσίπρας τη μετατρέπει σε ένα νέο και μόνιμο χαράτσι, υπερδιπλασιάζοντας τους φορολογικούς συντελεστές.

Η κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να αυξήσει τα εισοδήματα, επιχειρεί να φτωχοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας.

Μέσα από τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτό το νομοσχέδιο, για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 8.636 ευρώ, αλλά και μισθωτοί που το μηνιαίο εισόδημα τους κινείται στο όριο του βασικού μισθού.

Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Είναι η απόλυτη κατάρρευση των ψευδαισθήσεων.

Είναι η κατάρρευση μιας καρικατούρας ταξικής πολιτικής.

Ποιος θα αποτολμήσει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα μετά την αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 29%, ο οποίος πλήττει κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ακόμα, όμως, και στις μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες που μπορούν να αποφέρουν άμεσα έσοδα, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να φέρουν ανάπτυξη, ποια είναι τα δείγματα γραφής;

Δείτε τι συνέβη με την επένδυση στο γκολφ Αφάντου που θα απέφερε άμεσα 42 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Αν υπήρχαν αυτά τα χρήματα, αν είχαν εισρεύσει δεν θα χρειαζόταν να μειώσει η κυβέρνηση το αφορολόγητο στα 8.600 ευρώ και να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ακολουθεί τις επόμενες μέρες η νέα επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ένα μέτρο που θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας.

Όπως και η επιβολή, τέλος, για τη χρήση internet, ένας φόρος που υπάρχει μόνο στο Πακιστάν.

Ο διχασμός της χώρας σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, αποδείχθηκε ένας επίπλαστος και ψευδεπίγραφος διαχωρισμός.

Η επαναφορά του από τον κ. Τσίπρα, στην ομιλία του στη Βουλή, μόνο γέλια προκαλεί πλέον.

Η ρητορική του μίσους, που χρησιμοποιεί ο κύριος Πρωθυπουργός, είναι τόσο ξεπερασμένη όσο και ο ίδιος.

Μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Τσίπρας αλλά σε λάθος εποχή, ο χρονικός προσομοιωτής είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Τον μιμείται, βέβαια, σε ό, τι αφορά στη σκηνική του παρουσία και το λόγο του, αλλά ο κ. Τσίπρας έχει ένα βασικό έλλειμμα απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Έλλειμμα μορφωτικό, έλλειμμα αναλυτικής σκέψης, ρεαλισμού και θεώρησης με στρατηγικό βάθος. Και το επισημαίνω εγώ, που δεν υπήρξα ποτέ υποστηρικτής του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τέλος, λοιπόν, με τους μίμους και τα κακέκτυπα.

Τέλος στις ψευδαισθήσεις.

Τέλος στο διχασμό των πολιτών, στη ρητορική του μίσους.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια συμφωνία αλήθειας που θα ενώσει όλους τους Έλληνες στην υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου.

Είναι η ώρα να συγκροτηθεί ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μεταρρυθμιστικό μέτωπο.

Είναι η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια