«Ο Άη Βασίλης είναι σκέτη λέρα» στο Δημοτικό Θέατρο


Ο Άη Βασίλης, το σύμβολο της αγνότητας και της ανιδιοτελούς αγάπης, ανατρέπεται δυναμικά στην μαύρη κωμωδία που παρουσιάζει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι». Η επιτυχία των πρώτων παραστάσεων που έγιναν στο θεατράκι του Γυμνασίου της Σορωνής (το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία όλα αυτά τα «θεατρικά μας χρόνια»), μας κάνει να πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα από τις συνεχείς ανατροπές ο θεατής πέρα του ψυχαγωγικού, αποκομίζει και το πνευματικό όφελος της ιστορίας.

Η θεατρική ομάδα, υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Βίκυς Θεολόγη, απέδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί επάξια κείμενα της εμβέλειας της γαλλίδας συγγραφέα Balasko που έχουν με επιτυχία παρουσιαστεί στα μεγάλα θεατρικά ευρωπαϊκά κέντρα, προσπαθώντας να στηρίξει και να προάγει τη θεατρική τέχνη στο νησί της Ρόδου. Τα σκηνικά και τα κουστούμια της παράστασης με μία μινιμαλιστική, σχεδόν pop άποψη ισορροπούν άψογα με την ξέφρενη διάθεση των ηθοποιών.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, στις 20:00.

Σκηνοθεσία- προσαρμογή κειμένου: Βίκυ Θεολόγη.

Διανομή: ΤΕΡΕΖΑ: Ελευθερία Σαββάκη, ΛΙΖΑ: Κατερίνα Τσαβλίδη , ΠΑΛΟΜΑ: Κατερίνα Λαμπροπούλου, ΖΟΖΕΤ: Γεωργία Παπάκη, ΜΑΡΙΑΝ: Κική Ρεουλλά, ΡΟΜΙΝΑ: Μιράντα Τομάζου, ΤΑΤΥ: Δέσποινα Διακοφιλιππή, Κυρία ΜΟΡΤΕΖ: Ειρήνη Αναγνώστου, Φωνή off: Μαρίνα Γιωργάκη, ΠΙΕΡ: Φιλήμονας Μιχαλάκης, ΣΟΥ ΕΛΕΝ: Μιχάλης Πούλιος, ΤΖΩΝ: Βαγγέλης Λαός, ΦΕΛΙΞ: Γιώργος Παπαστεργής, Κύριος ΝΤΑΓΚΑΛΑΚΟΒΑ: Θοδωρής Παπαθεοδώρου, ΡΕΝΕ: Παναγιώτης Λουκάς Μπέλλος.

Υποστήριξη: Παραδοσιακό Κατάλυμα Κούκος, La Terazza Tapas Music Bar, Κομμώσεις Κατερίνα, Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη, Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη. Ευχαριστούμε θερμά τον ΔΟΠΑΡ και τον ΟΤΕ Ρόδου.

*Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 ετών, Θα υπάρχει ελεύθερη εισφορά εισόδου.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1704610733113461/

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες μας: ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli. Βίντεο μπορείτε να βρείτε στο κανάλι μας youtube.com/ampernalli.

εκ του ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου

«Το Αμπερνάλλι»

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια