Πολλά τα παράπονα στη Ρόδο για το «μαύρο» στις τηλεοράσεις – Που οφείλεται το πρόβλημα


Πολλοί είναι οι αναγνώστες του Rodosreport  που εκφράζουν τα παράπονα τους αλλά και την απογοήτευση τους για το «μαύρο» που έχει πέσει στις τηλεοράσεις τους .

Ορισμένες περιοχές της Ρόδου όπως η Ψίνθος, η Λάρδος το Μανδρικό και η Κρητηνία αλλά και νησιά όπως η Νίσυρος, Χάλκη  και η Τήλος δεν έχουν ψηφιακό σήμα αλλά ούτε και αναλογικό. Στην πρώτη τους προσπάθεια οι πολίτες προσπάθησαν να επανασυγχρονίσουν τις τηλεοράσεις του καθώς πίστεψαν ότι το ψηφιακό σήμερα έφθασε επιτέλους στις περιοχές αυτές  που δεν υπήρχε.

Ωστόσο το ψηφιακό σήμα της  DIGEA δεν έφθασε στις απομακρυσμένες περιοχές της Ρόδου. Σταμάτησε και το αναλογικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Rodosreport, το πρόβλημα οφείλεται στην αλλαγή παρόχου δορυφορικού σήματος  καναλιών εθνικής εμβέλειας στους αναλογικούς δέκτες των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Πλέον το σήμα δορυφορικής λήψης έρχεται από τον Δορυφόρο της DIGEA και όχι από τον προηγούμενο πάροχο.

Επειδή δεν υπάρχουν κεραίες ψηφιακού σήματος σε αυτές τις περιοχές, η DIGEA στέλνει μηχανήματα δορυφορικής λήψης καναλιών εθνικής εμβέλειας για τους εναπομείναντες αναλογικούς δέκτες του Δήμου Ρόδου αλλά και της Δωδεκανήσου, κατόπιν αιτήσεως των Δήμων.

Η αποκατάσταση του σήματος στους αναλογικούς δέκτες θα ξεκινήσει σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα, έως ότου ολοκληρωθεί η τρίτη φάση στην οποία θα συνεργαστεί και ο Δήμος και το ψηφιακό σήμα θα φτάσει παντού.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, δυστυχώς για ακόμα λίγες ημέρες θα βλέπουν «μαύρο» στις τηλεοράσεις τους, ωστόσο τα συνεργεία θα εργαστούν πυρετωδώς για την επιστροφή του σήματος .

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια