Ρόδος: Έκκληση για τον παράλυτο σκύλο που βρέθηκε πεταμένος σε ρέμα χτυπημένος από αυτοκίνητο


Έκκληση για να καλυφθούν κάποια από τα έξοδα φροντίδας και νοσηλείας του Άντζελ του σκύλου που εντοπίστηκε παράλυτος πεταμένος μέσα σ’ ένα ρέμα στην περιοχή της Καλλιθέας στην Ρόδο κοντά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο στις 11 Δεκεμβρίου.Το ζώο εντόπισε τυχαία ένας άνδρας που περνούσε με τα πόδια από την περιοχή και έσκυψε να πιάσει το μπουκάλι που του είχε πέσει. Βλέποντας τον σκύλο σε βάθος 10 μέτρων μέσα στο ρέμα κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τον φιλοζωικό σύλλογο Ρόδου «Τυχερές Πατούσες» (Lucky Paws Animal Rescue Rhodes).

 

Η Χριστίνα Ιωακειμίδου μέλος του συλλόγου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το χτυπημένο σκυλί μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Κικής Πολυχρονά σε συνεργασία με τον σύλλογο «Paws & Claws Animal Rescue Rhodes» σε πολύ άσχημη κατάσταση αφού ήταν δύο 24ωρα χτυπημένο. Εκεί διαπιστώθηκε αυτό που υπέθεταν, ότι έχει μείνει παράλυτο στα πίσω πόδια μετά από τροχαίο και πως έχει κοπεί ο νωτιαίος μυελός στην σπονδυλική του στήλη.

RodosAntzel (5)

Ο οδηγός του οχήματος αδιαφόρησε για την τύχη του ζώου που χτύπησε αλλά αδιαφόρησαν και εκείνοι οι οποίοι θα μπορούσαν να το βοηθήσουν άμεσα ή να ενημερώσουν τις αρχές.

Εργαζόμενοι στην περιοχή όταν είδαν την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του ζώου από το ρέμα τους είπαν στους διασώστες ότι δύο μέρες πριν άκουσαν τον ήχο του χτυπήματος από το όχημα αλλά δεν έδωσαν σημασία… αδιαφορώντας ουσιαστικά για το αν χτυπήθηκε ζώο ή άνθρωπος!

Ο Άντζελ είναι νεαρός σε ηλικία και η κα Ιωακειμίδου μαζί με την Σαμπρίνα Παγωνάκη που είναι ταμίας του συλλόγου αποφάσισαν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία αφού θα είναι απλώς ένα από τα 50 σκυλιά που φιλοξενούν στο καταφύγιο τους αλλά θα ζήσει κοντά τους.

Το ζώο όμως θα χρειαστεί καροτσάκι στα μέτρα του καθώς οι πατούσες των πίσω ποδιών του έχουν παραλύσει και τις σέρνει ενώ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα ούρα του αφού έχει καταστραφεί το νεύρο που ελέγχει την λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Αν μπορείτε να βοηθήσετε το ζώο με τροφές, πάνες ακράτειας, παλιές κουβέρτες ή και χρήματα επικοινωνήστε με την Χριστίνα Ιωακειμίδου στο τηλέφωνο: 6949292511.

Πηγή:zoosos.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble