Παραχωρείται η Ροδιακή Έπαυλη στο Δήμο με δέσμευση Φλαμπουράρη


Μετά από πενταετή αγώνα του Δήμου Ρόδου και προσωπική προσπάθεια του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου καθώς και του τέως Δημάρχου Στάθη Κουσουρνά, ο αγώνας για το αυτονόητο: την απόδοση της Ροδιακής Έπαυλης στην τοπική κοινωνία, φτάνει σε αίσιο τέλος. Ειδικότερα, τo τελευταίο έτος ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος σε άμεση συνεργασία με τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, μέσω επανειλημμένων εγγράφων και προσωπικών επαφών με το Υπουργείο Οικονομίας, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και με υψηλόβαθμα στελέχη της κεντρικής κυβέρνησης, απαίτησαν την παραχώρηση του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου που αποτελεί σημαντικό χώρο πρασίνου στο κέντρο της πόλης.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το τελευταίο διήμερο, καθώς μετά από τις τελευταίες συνεννοήσεις του Δωδεκανησίου βουλευτή με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, ο Δήμαρχος επανήλθε με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό, εξηγώντας την ανάγκη για τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η αποκατάσταση του ακινήτου.

Ο Υπουργός Επικρατείας δεσμεύτηκε τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης για την απόδοση του χώρου με νομοθετική πρωτοβουλία στο Δήμο Ρόδου, αφενός «απόδειξη της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και αφετέρου της «δυνατότητας αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας και με άλλους επωφελείς τρόπους πέραν των διαδικασιών των ιδιωτικοποιήσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ευχαρίστησε τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό για την συμβολή του στην επίλυση του συγκεκριμένου σημαντικού ζητήματος καθώς μετά τη ψήφιση της υπεσχημένης νομοθετικής ρύθμισης, ο Δήμος θα μπορεί να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και να εκτελέσει το έργο αποκατάστασης του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης και να αποδώσει στον Ροδιακό λαό, ξανά τον κοινόχρηστο δημοτικό ανθόκηπο στο κέντρο της πόλης. Ενός ζωτικού, περιβαλλοντικά, ιστορικά και πολιτισμικά, πνεύμονα για την Ροδιακή κοινωνία.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια