Δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κυριάκος Παπασταματάκης στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο «Μέγας Αλέξανδρος»


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος «Μέγας Αλέξανδρος», με εκκίνηση την Παρασκευή και τερματισμό την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Συμμετείχαν στις αγωνιστικές κατηγορίες, 14 εθνικές και ξένες ομάδες και 25 ομάδες από όλη την Ελλάδα.
Η πρώτη αγωνιστική μέρα, Πρόλογος του αγώνα, συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην παραλία της Θεσσαλονίκης με εκκίνηση κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με τους αθλητές να κινούνται με μεγάλες ταχύτητες στο μήκος της παραλίας, σε μια κλειστή διαδρομή που έφτανε μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Τον αγώνα κέρδισε άνετα ο Γιάννης Ταμουρίδης, αθλητής με εξειδίκευση στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης και με πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα, με χρόνο 6:48:677 και ταχύτητα πάνω από 45 χλμ

Η δεύτερη αγωνιστική μέρα, το Σάββατο 19 Μαρτίου, η εκκίνηση για ένα πολύ δύσκολο etap δόθηκε από την πλατεία Επταλόφου και τερματισμό στον Αρχάγγελο του Δήμου Παιονίας, με τα τελευταία περίπου 30 χιλιόμετρα μετά την Αξιούπολη να περνούν από μία ανηφορική διαδρομή καταπληκτικής φυσικής ομορφιάς και αγωνιστικής δυσκολίας. Επίσης ο δυνατός αέρας που φυσούσε στα πεδινά σημεία της διαδρομής ήταν και καθοριστικός παράγοντας στη εξέλιξη του αγώνα. Οι αθλητές στην διάρκεια της τελευταίας μεγάλης ανάβασης χωρίστηκαν σε μικρά γκρουπάκια με τους ξένους αθλητές να έχουν το πλεονέκτημα στα τελευταία δύσκολα ανηφορικά χιλιόμετρα. Νικητής του αγώνα, που πήρε έτσι και την Κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου από τον Γιάννη Ταμουρίδη,  ο αθλητής από την Σερβία Marko Danilovic, της ομάδας Borac Cacak τερμάτισε μαζί με Staminir Cholakov και χρόνο 3:56:49

Η τελευταία ημέρα του αγώνα κινήθηκε σε όμορφες διαδρομές του νομού Κιλκίς με ποικιλία μορφολογίας. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο του Κιλκίς. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, επιτρέποντας στους αθλητές να ολοκληρώσουν την τρίτη επίπονη αγωνιστική τους ημέρα. Ο πρωτοπόρος του αγώνα και κάτοχος της Κίτρινης φανέλας Marko Danilovic, της ομάδας Borac Cacak κατάφερε να αποσπαστεί με έναν συναθλητή του και να δημιουργήσουν διαφορά ασφαλείας, διατηρώντας έτσι την Κίτρινη φανέλα και την νίκη στον 3ο Διεθνή Γύρο Μέγας Αλέξανδρος. Οι υπόλοιποι αθλητές των ψηλών θέσεων της κατάταξης τερμάτισαν στο ίδιο λεπτό.

Ολοκληρώθηκε έτσι με επιτυχία ο 3ος Διεθνής Γύρος Μέγας Αλέξανδρος, για τον αθλητή μας Κυριάκο Παπασταματάκη, πραγματοποιώντας δυνατή εμφάνιση στην ελίτ κατηγορία τερμάτιζοντας στην 11 θέση και την 6η θέση ανάμεσα στους Έλληνες Αθλητές.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα σωματεία ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ & ΤΑΛΩΣ, για την υποστήριξη που παρείχαν στον αθλητή μας, δίνοντας του την δυνατότητα να αγωνιστή.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble