Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης: » Το πανό δε βεβηλώνει το μνημείο, το αναδεικνύει»


Η υπεράσπιση της ειρήνης, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της φιλίας και της αλληλεγγύης, η καταγγελία της προσπάθειας δημιουργίας μιας επιπλέον μηχανής ολέθρου, όχι μόνο δεν αποτελεί βεβήλωση ενός μνημείου όπως το μεσαιωνικό κάστρο της Ρόδου, αλλά αντίθετα το αναδεικνύει, σαν σύμβολο.

Βεβήλωση της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης γίνεται με την χρησιμοποίησή του ανθρώπου στην υπεράσπιση ξένων προς αυτόν συμφερόντων. Με τον σφαγιασμό του, την προσφυγιά του.

Βεβηλώσεις των μνημείων γίνονται από τις ιδιωτικοποιήσεις τους, από την εκμετάλλευσή τους από τους επιχειρηματικούς ομίλους, στην μετατροπή τους σε εμπορικά αγαθά.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης θεωρεί προσχηματική την εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου   αναφορά στην υπεράσπιση  του μνημείου. Στόχος του αιτήματος της καθαίρεσης  του πανό  είναι  στην πραγματικότητα η ίδια η καταγγελία της δημιουργίας νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης. Αν τάσσονται , οι καταγγέλλοντες, υπέρ τέτοιων πολιτικών, που δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, ας το δηλώσουν ξεκάθαρα.

Η «Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης» θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στη νέα ΝΑΤΟική  βάση θανάτου, πόλο έλξης επιθετικών ενεργειών, απειλή των λαών της Μεσογείου  και της ειρήνης στην περιοχή μας.

Προσκαλεί στη συγκέντρωση για τη  συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και γραμματείας κατά της βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο ή σε άλλο νησί του Αιγαίου στο Αναψυκτήριο «Ακταίον» (αίθουσα  Α’ ορόφου)  την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 ώρα 20.00

ΟΧΙ ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ Ή ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble