Όταν το Χαμόγελο του Παιδιού συναντά τον εθελοντισμό της Ρόδου


Ο Δήμος Ρόδου με το Γραφείο Εθελοντισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου συνεργάστηκαν προκειμένου να φιλοξενήσουν στο νησί μας το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Χαμόγελου του Παιδιού.

Από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η μονάδα θα βρίσκεται σταθμευμένη στην πλατεία Δημαρχείου, προκειμένου εθελοντές οδοντογιατροί και ιατροί του νησιού μας να παρέχουν προληπτικό οδοντιατρικό και ιατρικό έλεγχο σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Αρωγοί στο έργο τους θα είναι και νοσηλευτικό προσωπικό τόσο από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και υγείας του Δήμου Ρόδου όσο και από τη Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών Ρόδου. Φοιτήτριες από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά στο χρόνο αναμονής. Το όλο εγχείρημα υποστήριξε θερμά και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή μαθητών σχολικών μονάδων στις προληπτικές εξετάσεις. Η φιλοξενία του προσωπικού της κινητής μονάδας είναι ευγενική χορηγία του Lydia Hotel.

Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, πετυχαίνουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά μας. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν και θα συνεργαστούν για να πετύχει η πρωτοβουλία. Η ανιδιοτελή προσφορά και ο εθελοντισμός είναι η απάντηση που μπορούμε όλοι να δώσουμε για μια κοινωνία καλύτερη» δήλωσε η κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής πολιτικής, Ισότητας δυο φύλων και Τρίτης ηλικίας.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Χαμόγελου του Παιδιού διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία (οδοντιατρικό παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό) και σε έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. Στα παιδιά θα παραδοθεί ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς /κηδεμόνες να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένων των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια