Τον δήμαρχο Ρόδου επισκέφτηκε ο Αυστραλός πρέσβης. Η φιλία φέρνει κοντά τον κόσμο, δήλωσε ο Φώτης Χατζηδιάκος


Τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. John Griffin, υποδέχτηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα στενότερης συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στη συζήτηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με τον πρέσβη ο οποίος ως διπλωμάτης έχει μακρά και πετυχημένη θητεία, συζητήθηκαν θέματα ομογένειας η οποία όπως τονίστηκε είναι δυνατή τόσο πληθυσμιακά όσο και οικονομικά, αλλά και θέματα τουριστικής κίνησης στο νησί της Ρόδου.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο στενό δέσιμο των δύο χωρών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «παρά την απόσταση μεταξύ των δύο ηπείρων η φιλία είναι αυτή που φέρνει κοντά τον κόσμο».

Ο πρέσβης ενημερώθηκε από τον κ. Χατζηδιάκο για την πορεία της τουριστικής σεζόν με δεδομένο το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την ιστορία της Ρόδου και της Δωδεκανήσου κατά την περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, στην οποία η Αυστραλία ήταν στο πλευρό των Συμμάχων.

Ο πρέσβης, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος διπλωμάτης και για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές της Ρόδου, εκθείασε τη συμπεριφορά και τη δράση των Ροδίων της ομογένειας που ζουν στην Αυστραλία, και δήλωσε υπέρμαχος της υποψηφιότητας της Ρόδου για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια