Πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια Σεπτεμβρίου της Λέσχης LIONS Ρόδου – Σημαντικές δράσεις και ομιλίες


Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ξενοδοχείο Mediterranean πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ολομέλεια των μελών της λέσχης LIONS Ρόδου. Στην κατάμεστη αίθουσα, όπου παραβρέθηκαν οι αξιωματούχοι και τα μέλη της λέσχης στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Λέσχης Παύλος Μπακίρης, ξεκίνησε τη συνεδρίαση ενημερώνοντας αρχικά για τις πρόσφατες δράσεις της λέσχης αλλά και για το σχεδιασμό των μελλοντικών δράσεων που έχουν προγραμματιστεί, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών. Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος, η Λέσχη LIONS Ρόδου:  

  • Ανέλαβε τη σίτιση 40 μεταναστών που είχαν βρει καταφύγιο στο νησί μας.
  • Επισκέφθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο στις 7 Σεπτεμβρίου και παρέδωσε κοτόπουλα για 300 οικογένειες.
  • Προβαίνει στην πλήρη μόνωση της στέγης στο ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα, η οποία χρήζει άμεσης επισκευής.
  • Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα προσφέρει 2 απινιδωτές στο Δήμο Νισύρου, κατά την επίσκεψη μελών της Λέσχης στο νησί, που έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος για την προσφορά στην Υγεία.
  • Εγκρίθηκε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η επιδότηση του προγράμματος εγκατάστασης απινιδωτών σε 11 μικρά νησιά της Δωδεκανήσου. Σημειώνεται ότι στα  νησιά του βορείου συγκροτήματος, συμμετέχει και η Λέσχη LIONS «Ιπποκράτης» της Κω.    
  • Προγραμματίζεται η 2η συνδιάσκεψη πρωτευσάντων μαθητών της Γ΄ Λυκείου και η βράβευση αριστούχων μαθητών, που για πρώτη φορά,  διευρύνεται πέραν των σχολείων του νομού Δωδεκανήσου στα σχολεία ολόκληρης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Στη συνέχεια της συνεδρίασης ακολούθησαν οι εξαιρετικές παρουσιάσεις από μέλη της λέσχης LIONS Ρόδου. Συγκεκριμένα:

  • Το μέλος της Λέσχης Στέλλα Αναστασιάδου, έκανε παρουσίαση με τίτλο,  «Ρόδος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 – Ένα ταξίδι στο Φως…».

Η Ρόδος μπορεί και πρέπει να γίνει το επίκεντρο της Ευρώπης τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Αναστασιάδη, γιατί εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Ευρωπαϊκής ένωσης από τα μεσαιωνικά χρόνια. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά και στο μέλλον μας. Το αξίζει η Ρόδος. Το έχουμε ανάγκη ως τοπική κοινωνία. Το «ταξίδι στο φως» είναι πολύ γλυκό, ελκυστικό και συναρπαστικό. Το καράβι, «ανοίγει τα πανιά του» και μας προσκαλεί να το ακολουθήσουμε. Είναι χρέος όλων μας να ενεργοποιηθούμε.   

  • Το μέλος της Λέσχης Κώστας Παπαμανώλης, ακολούθησε με τη δική του παρουσίαση, που είχε ως θέμα:  «Πως μέσα  από το επάγγελμα, η δίψα για προσφορά και αλληλεγγύη γίνεται πράξη».

Ο κ. Παπαμανώλης,  ξεκινώντας με τη σημασία και την αξία που έχει η προσφορά στο συνάνθρωπο, περιέγραψε  με γλαφυρό τρόπο, πως το επάγγελμα μπορεί να γίνει το όχημα για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Περιγράφοντας μάλιστα το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, έκανε μια ιστορική αναδρομή, αναφερόμενος στους κατοίκους της Ρόδου που το 916 π.Χ. έθεσαν ουσιαστικά της βάσεις της ναυτασφάλισης. Το σύνολο των γνωστών ως «Νόμος των Ροδίων» πρακτικών κωδικοποιήθηκε αιώνες αργότερα, το 553μ.Χ. στο πλαίσιο του νομοθετικού έργου του Ιουστινιανού. Η παρουσίαση συνεχίστηκε με την ανάλυση των διαφορών της κοινωνικής από την ιδιωτική ασφάλιση.

  • Το μέλος της Λέσχης Γιάννης Χατζημανώλης, έκλεισε τον κύκλο των ομιλιών της βραδιάς με θέμα:  «Η επιχείρησή μας σε περιόδους κρίσης.   Υπάρχει ελπίδα;»

Ο κ. Χατζημανώλης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά, έκαναν πολλά και μεγάλα λάθη, που επιβάλλεται να διορθωθούν. Η χώρα μας βιώνει μια  από τις μεγαλύτερες υφέσεις, τόσο της Ελληνικής, όσο και της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας. «Από τη φύση μας, κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε ότι περνάμε σε ένα επίπεδο αβεβαιότητας, ενεργοποιούμε αμυντικούς μηχανισμούς για να βρούμε λύσεις» τόνισε ο κ. Χατζημανώλης και κάλεσε όλους να αντιληφθούν ότι οι κρίσεις αποτελούν ευκαιρίες για να ανακαλύψουμε τον καλό μας εαυτό και να προσπαθήσουμε μέσα από την επαγγελματική μας δραστηριότητα να προχωρήσουμε μπροστά με προσήλωση στους στόχους και σεβασμό στην εργασία και τον εργαζόμενο.

Για τη Λέσχη Lions Ρόδου,

Ο Πρόεδρος  

Παύλος Μπακίρης

Ο Γ. Γραμματέας

Ευαγόρας Νικολάου

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια