Ολλανδός στην Κω με 2 βαλίτσες ρούχα ντύνει μετανάστες [εικόνες]


Μπορεί η Daily Mail να έβγαλε… χολή τις προηγούμενες ημέρες για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Κω, ωστόσο, κάποιοι άλλοι έχουν εντελώς αντίθετη άποψη.

Οπως για παράδειγμα ο Ολλανδός Νιλς Βερχέιγ και η σύζυγός του που είχαν κλείσει πακέτο διακοπών για την Κω και η παρουσία των προσφύγων έδωσε στο ταξίδι τους ένα… διαφορετικό νόημα.

Οπως σημειώνει η ολλανδική ιστοσελίδα «AD.nl», το ζευγάρι πριν ξεκινήσει για το ταξίδι του προσκάλεσε μέσω Facebook γνωστούς και φίλους να τους δώσουν ρούχα και παπούτσια που δεν χρειάζονταν για να τα πάρουν μαζί τους στο ταξίδι τους στην Κω και να τα δώσουν στους μετανάστες που έχουν έρθει στο νησί.

Ετσι, το ζευγάρι κατάφερε να γεμίσει δυο βαλίτσες με ρούχα και παπούτσια, τις οποίες θα κουβαλήσει μαζί του ως την Κω για να τις παραδώσουν στους μετανάστες, χωρίς να υπολογίζουν ούτε το έξτρα κόστος που πληρώνουν στην αεροπορική για τις έξτρα βαλίτσες.

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Τα ρούχα και τα παπούτσια θα τα χρειαστούν και σε εμάς κοστίζουν μόνο λίγα ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Είναι τρομερά αυτά τα πράγματα που έχει κάνει το Ισλαμικό Κράτος», τονίζει χαρακτηριστικά ο Νιλς.

Πηγή : iefimerida.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια