Περιπτώσεις που τα προϊόντα ολικής άλεσης δεν είναι τόσο ωφέλιμα


Τα προϊόντα ολικής άλεσης δεν είναι τόσο ωφέλιμα για όλους και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα ήταν καλό να τα αποφεύγετε.

• Αν πάσχετε από γαστρεντερολογικά προβλήματα, αφού η μεγάλη ποσότητα από φυτικές ίνες μπορεί να ερεθίσει το έντερο και να προκαλέσει δυσφορία και υπερκινητικότητα του εντέρου. Αφού περάσει η κρίση διάρροιας ή δυσκοιλιότητας, συζητήστε με τον γαστρεντερολόγο σας για το πώς μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά και με σύστημα τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος.

• Τα προϊόντα ολικής άλεσης καλό είναι να καταναλώνονται με προσοχή από ανθρώπους που εμφανίζουν έλλειψη σιδήρου (σιδηροπενική αναιμία) ή ασβεστίου (οστεοπόρωση ή οστεοπενία), καθώς η πλούσια περιεκτικότητά τους σε ίνες δεσμεύει την απορρόφηση των μεταλλικών αλάτων και ταυτόχρονα διευκολύνει την αποβολή τους από τον οργανισμό.

• Οι διαβητικοί θα πρέπει να αποφεύγουν την υπερκατανάλωσή τους γιατί περιέχουν άμυλο, έναν σύνθετο υδατάνθρακα που ο οργανισμός διασπά σε πιο απλά σάκχαρα και τέλος σε γλυκόζη. Για να μπορέσει ο οργανισμός να μεταβολίσει τη γλυκόζη χρειάζεται την παρέμβαση της ινσουλίνης.

• Επίσης, άνθρωπου που πάσχουν από ασθένειες όπως σπαστική ή ελκώδη κολίτιδα, νόσος του Crohn, διάρροια, ευερέθιστο έντερο, πεπτικό έλκος, εκκολπωμάτωση του εντέρου, κολιοκάκη, χρόνια δυσπεψία θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τα προϊόντα ολικής άλεσης, εκτός κι αν έχουν διαφορετικές οδηγίες από το γιατρό τους.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble