Έπεσε η δημοφιλία της Ρόδου στους Ολλανδούς τουριστες


Η Κρήτη παραμένει ο δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός των Ολλανδών και για αυτό το καλοκαιρι, αφού, σύμφωνα με έρευνα της διαδικτυακής πλατφόρμας που προωθεί τους ελληνικούς προορισμούς, Griekenland.net, συγκέντρωσε το 16,4% των ψήφων προτίμησης των τουριστών της χώρας.

Στην κατάταξη με τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς ακολουθεί η Ζάκυνθος με ποσοστό ψήφων 16,2%. Η Ζάκυνθος καταλάμβανε την 7η θέση το 2015 και την 9η το 2014, ενώ την περασμένη 2ετία η Κρήτη βρισκόταν, όπως και φέτος, στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ολλανδών.

Η Λέσβος και η Κεφαλονιά βρέθηκαν φέτος στην 9η και την 10η θέση. Η Κέρκυρα στην 3η και η Κως στην 4η.

Η Σαντορίνη είναι εμφανίζεται πιο δημοφιλής σε σχέση με πέρυσι, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην κατάταξη, ενώ Σάμος και Ρόδος έπεσαν κατά 4 και 2 θέσεις αντίστοιχα συγκριτικά με την περυσινή κατάταξη.

Η Ελλάδα είναι σημαντικός καλοκαιρινός προορισμός στην Ολλανδία. Οι πτήσεις τσάρτερ από τα αεροδρόμια Schiphol, Eindhoven στο Άμστερνταμ και Ροτερνταμ ξεκινούν τον Απρίλιο και ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο. Επιπλέον η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν συχνές συνδέσεις τους χειμερινούς μήνες.

Στη φετινή έρευνα, καταγράφηκε αύξηση 63,8% της συμμετοχής σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή : .tornosnews.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble