Κάλεσμα του οικονομικού επιμελητηρίου για απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου


Πρόσκληση του 12ου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ για μαζική συμμετοχή των Οικονομολόγων και λογιστών φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στις 10.30 π.μ.

Το 12ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης κράτησε μία στάση αξιοπρέπειας χωρίς φωνές και διαμαρτυρίες μιας και κυρίαρχη θέση μας είναι η επίτευξη όλων των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται , για να εκσυγχρονιστεί η Ελληνική οικονομία.
Το παρόν όμως νομοσχέδιο με το οποίο έρχεται η κυβέρνηση να λύσει το μείζον θέμα του ασφαλιστικού δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος, είναι κοινωνικά άδικο, οικονομικά αναποτελεσματικό, διαλύει τον παραγωγικό και επιστημονικό ιστό της Ελληνικής οικονομίας ; και κοινωνίας .και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία τους ελεύθερους επαγγελματίες με τον κεφαλικό φόρο , που επιχειρεί να επιβάλει μέσω της δραματικής αύξησης στις εισφορές συνταξιοδοτικής αυτασφάλισης στο 20% του καθαρού εισοδήματος του ελεύθερου επαγγελματία, , σε συνδυασμό με την βαρύτατη φορολόγηση σε ότι μένει με 29% συν προκαταβολή επόμενης χρήσης.
Το εναπομείναν παραγωγικό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας καλείται . να θυσιάσει πολύ περισσότερα από όσα θυσίασαν οι παλαιότεροι, είτε μέσω μεγαλύτερων ασφαλιστικών εισφορών, είτε μέσω νέων φόρων, άλλων εισφορών ή τελών, είτε μέσω περικοπών δημοσίων δαπανών, ενώ έχει και το βάρος της αποπληρωμής στο μέλλον των δυσβάστακτων χρεών του παρελθόντος. Επιπλέον, στερείται κάθε βεβαιότητας για το μέλλον των δικών τους συντάξεων. Αυτό που θα καταφέρουν θα είναι να επαναπατρίσου τον παραγωγικό και επιστημονικό ιστό της Ελληνικής οικονομίας, η θα τον οδηγήσουν σε παραβατική συμπεριφορά για να ανταπεξέλθει την δυσβάστακτη υπερφορολόγηση.
Καλούμε τους οικονομολόγους , λογιστές- φοροτεχνικούς ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετάσχουν από κοινού με το 12ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου , την Πέμπτη , 4 Φεβρουαρίου 2016 στις 10.30 π.μ.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Τ. ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ Σ. Μιχαήλ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια