Δήμος Ρόδου και Οδοντίατροι για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες


Μία ακόμα συνεργασία του τομέα Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου με συλλόγους και φορείς επ ωφελεία ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.
Με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Προστασίας και Προαγωγής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Άννας Ζωάννου, ο Σύλλογος Οδοντιάτρων Δωδεκανήσου προσέφερε οδοντιατρική περίθαλψη στα παιδιά και τους εφήβους με νοητική υστέρηση και κινητική αναπηρία, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ- ΜΕΑ) ενώ προχώρησε και στη δωρεά μηχανικής οδοντόβουρτσας για κάθε παιδί των Κέντρων.
Το πρόγραμμα στοματικής υγιεινής θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις στο πλαίσιο αυτό που αναλαμβάνει η κ. Ζωάννου όπως οι δερματολογικές εξετάσεις ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Η αντιδήμαρχος δήλωσε ότι ένας από τους στόχους των προγραμμάτων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι να προσφέρει τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης των βασικών αναγκών των παιδιών και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Οδοντιάτρων κ. Νίκο Διακογεωργίου για την ευαισθησία και την προσφορά.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Πνοή» των Αγίων Αποστόλων αύριο (Τετάρτη) στις 11:30 προκειμένου τα παιδιά να ακούσουν, σε απλά λόγια από ειδικούς τα οφέλη της στοματικής υγιεινής και να μάθουν τη διαδικασία χρήσης της μηχανικής οδοντόβουρτσας.
«Στόχος των δράσεων αυτών τονίζει η κ. Ζωάννου είναι η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της προσωπικής αξίας των παιδιών».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble