Ο οδηγός του συρμού που δέχτηκε επίθεση στις Βρυξέλλες: »Το να βλέπεις πτώματα σε σημαδεύει»


Ο οδηγός του τραίνου που δέχτηκε την τρομοκρατική επίθεση σήμερα το πρωί στην Βελγική πρωτεύουσα μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι RTBF για την τρομακτική εμπειρία του.

«Ήταν 9:15 όταν η βόμβα εξερράγη» θυμάται ο Christian Delhasse και προσθέτει, «Βρισκόμασταν στην γραμμή 1-5 και ο συρμός ξεκίνησε με κατεύθυνση προς τον σταθμό Arts-Loi όταν έσκασε η βόμβα».
«Σταμάτησα το τραίνο με τα τρία βαγόνια πιστεύοντας αρχικά ότι υπήρχε απλά κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Σύντομα όμως συνειδητοποίησα ότι ήταν κάτι πολύ χειρότερο», δηλώνει ο Delhasse.

«Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω», λέει εμφανώς ταραγμένος, σύμφωνα με τον Βέλγο δημοσιογράφο που του μίλησε. «Δεν έπαθα τίποτα, ούτε μια πληγή. Αμέσως ακολούθησα το πρωτόκολλο που πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο» δηλώνει ο Delhasse, ο οποίος είναι κάτοικος Βρυξελλών.
«Το να βλέπεις πτώματα να κείτονται στο έδαφος είναι κάτι που σε σημαδεύει» καταλήγει ο οδηγός του τραίνου.


Νωρίτερα, με αναρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, ο Delhasse είχε καθησυχάσει γνωστούς και φίλους. «Σας ευχαριστώ για την κλήσεις σας, Όλα καλά με εμένα», ήταν το λακωνικό μήνυμά του.
Συνάδελφοι του στην STIB, την εταιρεία που λειτουργεί το μετρό των Βρυξελλών, εξήραν «την υποδειγματική συμπεριφορά» και «την απαράμιλλη ψυχραιμία» του Delhasse.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble