Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει τον αγώνα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων


Στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της σκληρής οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής της ομοσπονδίας των συλλόγων εργαζομένων στο ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, συμμετείχε ο αντιδήμαρχο ανάπτυξης και απασχόλησης του δήμου Ρόδου κος Γιώργος Πόκκιας, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξη και την αλληλεγγύη του δήμου Ρόδου στα δίκαια αιτήματα των δεκάδων χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο και τα νησιά μας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη οι : Πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρόδου κος Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, κος Θανάσης Σταμούλης και άλλοι συνδικαλιστές από το νότιο Αιγαίο.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στην εικοσαετία αλλά και για την συνολική φορομπηχτική πολιτική κατά των εργαζομένων στον τουρισμό, που είναι εποχιακά εργαζόμενοι με χαμηλές αποδοχές, αυξημένες εισφορές και έντονη εργασιακή αβεβαιότητα.

«Η στήριξη μας στα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι η ελάχιστη υποχρέωση του δήμου μας στα ζητήματα επιβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό κλάδο, στη Ρόδο που δραστηριοποιούνται 30.000 περίπου ξενοδοχοϋπάλληλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κος Πόκκιας και συμπλήρωσε. «Πρόκειται για την πιο ευαίσθητη επαγγελματική κατηγορία στα νησιά μας. Οι υπάλληλοι αυτοί ζουν στην αβεβαιότητα , στην υποαπασχόληση στην υποασφάλιση και στο μικρό εισόδημα, λόγω της εποχικότητας του επαγγέλματος, των απολύσεων και των ανύπαρκτων σχεδόν εργασιακών δικαιωμάτων τους». Στον επίλογο του ο Αντιδήμαρχος πρόσθεσε. «Πρέπει η κυβέρνηση να «απλώσει» ένα δίκτυ προστασία σε αυτή την κατηγορία των υπαλλήλων και όχι να τους οδηγεί στην εξόντωση , στην ενεργεία ή και ακόμη στη μαύρη εργασία».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια