Γιώργος Ντάκας και Νίκος Τριπολίτης απέναντι σε παράγοντες του νησιού υπέρ του «ΝΑΙ»


Ρεπορτάζ από τη Δέσποινα Διαμαντή – stokokkino.gr

Γιώργος Ντάκας, διευθ. ξενοδοχείου: «Λυπηρό να βγαίνουν στα ΜΜΕ τουριστικοί παράγοντες της περιοχής μας και να επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφολογία»

Ο κ. Γιώργος Ντάκας, μετράει πολλά χρόνια ενασχόλησης με τον τουριστικό κλάδο και είναι βαθύς γνώστης της λειτουργίας του τουριστικού γίγνεσθαι στην περιοχή μας.
Καθώς οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, είναι αντικρουόμενες και η προσπάθεια παραπλάνησης ελλοχεύει, ο κ. Ντάκας απαντά στις ερωτήσει του Κόκκινο Ρόδος 96,9 και στη Δέσποινα Διαμαντή, και αναφέρεται διεξοδικά στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες.
«Είναι λυπηρό να βγαίνουν στα ΜΜΕ τουριστικοί παράγοντες της περιοχής μας και να επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφολογία. Η δική μου γνώση και τα στοιχεία που έχω από την επιχείρηση που εργάζομαι και διαθέτει 1700 κλίνες, καταδεικνύει ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μια ακύρωση. Μπορώ να πω ότι συμβαίνει το αντίθετο. Η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι στο φούλ στο νησί μας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά τις βεβαιωμένες κρατήσεις. Απ’ την άλλη, η επαφή μου με τους ξένους επισκέπτες μας, μου δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι δεν υπάρχει ενόχληση για τους πελάτες μας. Δεν υπάρχει ανησυχία, δεν υπάρχει πρόβλημα στην παραμονή τους εδώ, αντίθετα εισπράττουμε την αλληλέγγυη στάση τους.»
Ο κ. Ντάκας, είναι κατηγορηματικός όσον αφορά τη δυνατότητα των τουριστών να πραγματοποιούν τις οικονομικές τους συναλλαγές, καθώς το 99% χρησιμοποιούν κάρτες, που η τροφοδότηση τους γίνεται κανονικά.
Αυτό που ο κ. Ντάκας σημειώνει στα αρνητικά της παρούσας κατάστασης, είναι το γεγονός ότι ευνοεί τους μαυραγορίτες όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και είναι οι προμηθευτές εκείνοι που βρίσκουν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν εκμεταλευόμενοι την συγκυρία, ζητώντας προκαταβολικά το κόστος των προϊόντων και αυξάνοντας τις τιμές.
Αυτό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σημειώνει ο κ. Ντάκας είναι η έλλειψη στην προμήθεια ορισμένων προϊόντων, αλλά μέχρι στιγμής αυτό το φαινόμενο ελέγχεται και οι επιπτώσεις του είναι μικρές

Ν. Τριπολίτης, γραμματέας ΕΚΡ: «Έχουν τόσο θράσος που χρησιμοποιούν όλα τα μέσα»

Ο κατασκευαστικός χώρος, οι οικοδόμοι, είναι το ζωτικό πεδίο του Νίκου Τριπολίτη, Γενικού Γραμματέα της διοίκησης του Εργατoϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και Πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου.
Ο επαγγελματικός του χώρος έχει πληγεί από την κρίση τα τελευταία χρόνια πολύ περισσότερο από κάθε άλλον. Όπως λέει ο ίδιος, «από τους 10.000 συνανθρώπους μας που έχουν αυτοκτονήσει, δεν είναι τυχαίο που οι 9.000 είναι από το κλάδο των κατασκευών, τον κλάδο των οικοδόμων.»
Στο Κόκκινο Ρόδο 96,9 και στη Δέσποινα Διαμαντή, δηλώνει την  αποφασιστικότητα του για ‘ένα δυναμικό ΟΧΙ.
«Καλώ όλο τον κλάδο μου σ’ αυτό το ΟΧΙ. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Μόνο να κερδίσουμε για τα παιδιά, τα εγγόνια και τη νεολαία που ξενιτεύεται.»

Αναφερόμενος, με την ιδιότητα του γραμματέα του ΕΚΡ, στις εργοδοτικές πρακτικές των τελευταίων ημερών τονίζει ότι «Τρομοκρατούν τον κόσμο, έχουν τόσο θράσος που χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί να αψηφήσουν τον φόβο της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν στον τετραψήφιο αριθμό αλλά και στη διοίκηση του ΕΚΡ αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό που γίνεται είναι απάνθρωπο γιατί δεν φτάνει που ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων παραμένει απλήρωτος, εκβιάζεται με διάφορους τρόπους.»

Πηγή: stokokkino.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια