Γίνε κι εσύ νονός ενός… πλανήτη!


Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία πήρε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση, δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα να γίνει… νονός ενός πλανήτη, δηλαδή να συμμετάσχει στην ονοματοδοσία ενός κοσμικού σώματος, που μπορεί να είναι είτε πλανήτης ή κάποιο άστρο!

Θέλοντας τη συμμετοχή του κόσμου στα βαφτίσια… τα στελέχη της Ένωσης δημιούργησαν μια ειδική ιστοσελίδα στην οποία οι επισκέπτες καλούνται να συμμετέχουν σε μια ψηφοφορία για το όνομα ενός πλανήτη ή ενός άστρου.

Σε κάθε σύστημα οι φίλοι του Διαστήματος καλούνται να επιλέξουν κάποιο από τα προτεινόμενα ονόματα για το άστρο ή για ένα εξωπλανήτη.

Στο παρελθόν έχουν οργανωθεί διαδικτυακές ψηφοφορίες για να δοθεί όνομα σε κάποιο διαστημικό σώμα με τελευταία τη ψηφοφορία που έγινε για να δοθεί όνομα στον πέμπτο δορυφόρο του Πλούτωνα που εντοπίστηκε πριν από δύο χρόνια.

Όμως όλες αυτές οι ψηφοφορίες ήταν ανεξάρτητες πρωτοβουλίες και είχαν μόνο χαρακτήρα παράδοσης προτάσεων στην Διεθνή Αστρονομική Ένωση η οποία έχει το αποκλειστικό δικαίωμα ονοματοδοσίας διαστημικών σωμάτων.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στη ψηφοφορία μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα πατώντας εδώ.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια