Η Apple παρουσιάζει το νέο χαρακτηριστικό «Night Shift» στο iOS 9.3


Η τελευταία beta της Apple, το iOS 9.3, φέρνει αρκετές αλλαγές στο iOS 9, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου χαρακτηριστικού του «Night Shift» .Το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τη ποσότητα του μπλε φωτός σε μια συσκευή iOS κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών, με βάση τις μελέτες που έχουν δείξει ότι το μπλε φως μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο αλλοιώνοντας έτσι τον καρδιακό ρυθμό του σώματος.

Με την Night Shift εφαρμογή ενεργοποιημένη, όταν ο ήλιος δύει, η οθόνη του iPhone θα αλλάξει αυτόματα προς τα ζεστά (κίτρινα) των χρωμάτων του φάσματος, μειώνοντας το μπλε φως. Το πρωί, η οθόνη σβήνει αυτόματα σε κανονική θερμοκρασία του χρώματος που μιμείται το φυσικό φως της ημέρας.

Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν f.lux σε Mac είναι πιθανό να είναι ήδη εξοικειωμένοι με τον τύπο των οπτικών αλλαγών κατά τη νύχτα. Το f.lux είναι μια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη και δωρεάν στα Mac εδώ και αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Στην πραγματικότητα, το f.lux πρόσφατα προσπάθησε να εισαγάγει μια iOS app που την χαρακτήρισε η ίδια λειτουργικότητα, αλλά επειδή χρησιμοποιείται ιδιωτικό APIs, περίζωσε το App Store, ζητώντας από τους χρήστες να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στις συσκευές τους χρησιμοποιώντας το Xcode, κάτι που η Apple ζήτησε από το f .lux να θέσει τέρμα σε λίγο μετά την κυκλοφορία.

Εκείνη την εποχή, η Apple είπε ότι ήταν κάτι που παραβίασε τη συμφωνία του Developer Program Agreement, και  το f.lux αναγκάστηκε να σταματήσει να παρέχει την εφαρμογή για τους χρήστες iOS. Το F.lux ζήτησε έφεση από την Apple να επιτρέψει τα απαραίτητα APIs για να είναι μια νόμιμη εφαρμογή στο App Store.

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη για τους προγραμματιστές που έχουν κατεβάσει το iOS 9.3 beta.

Πηγή: appleworldhellas.com

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια