Νέα έρευνα: Ποιες τροφές αποτελούν επένδυση υγείας


Μπορεί τώρα που είσαι ακόμα νέα να μην σκέφτεσαι πώς θα είσαι σε 20-30 χρόνια… Το σίγουρο είναι όμως ότι τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να επενδύσεις στη υγεία σου κάνοντας τις σωστές διατροφικές επιλογές. Ποιες είναι οι τροφές που εάν τις καταναλώνεις τώρα επενδύεις σε έναν υγιή και γερό οργανισμό στο μέλλον;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή είναι αυτή που θα σε κάνει να έχεις την υγεία σου για πολλά πολλά χρόνια.

Οι μελετητές από το Westmead Institute for Medical Research υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση φυτικών ινών από το ψωμί, τα δημητριακά και τα φρούτα σε βοηθάνε να αποφύγεις μεγαλώνοντας τις ασθένειες και την αναπηρία.

Πώς να καις 300 θερμίδες χωρίς γυμναστική!

Όσοι συμμετέχοντες στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journals of Gerontology, είχαν την πιο υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών είχαν περίπου 80% μεγαλύτερες πιθανότητες να ακολουθούν υγιεινή ζωή και να έχουν μακροζωϊα. Από την άλλη, ήταν μειωμένες οι πιθανότητες τους για υπέρταση, διαβήτη, άνοια, κατάθλιψη και αναπηρία.

Προτίμησε, λοιπόν, τις φυτικές ίνες που σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη, σε γεμίζουν θρεπτικά στοιχεία ενώ αποτελούν και την καλύτερη επένδυση για το μέλλον.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble