Οι νάνοι των Άνδεων – Ζουν με μια σπάνια διαταραχή που προκαλεί νανισμό αλλά δεν εκδηλώνουν καρκίνο και διαβήτη


Πριν μερικά χρόνια, η Γερμανίδα φωτογράφος Charlotte Schmitz που ζει στην Κωνσταντινούπολη, διάβασε μια μελέτη στην εφημερίδα «Science Translational Medicine» για μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ζουν στη βορειοδυτική Νότια Αμερική με σύνδρομο Laron, μια σπάνια μορφή νανισμού που προκαλεί επίσης ανοσία σε διαβήτη και καρκίνο.

Η μελέτη αναπτύχθηκε πριν από περίπου δύο δεκαετίες από τον ενδοκρινολόγο Jaime Guevara-Aguirre με αντικείμενο μελέτης μια μικρή κοινότητα στις πλαγιές των Άνδεων, όπου σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων εκεί, έχουν σύνδρομο Laron. O Guevara-Aguirre, σε συνέντευξή του στο ABC News το 2011, εξήγησε ότι είχε παρατηρήσει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του Εκουαδόρ, υπήρχε υψηλό ποσοστό καρκίνου, αλλά κανείς δεν πέθαινε από τη νόσο.

Οι  ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με σύνδρομο Laron έχουν μια ιδιαίτερη «ασπίδα προστασίας» ενάντια στις δυο νόσους, η οποία συνδέεται άμεσα με το «μπλοκάρισμα» της δράσης της αναπτυξιακής ορμόνης.

Η Schmitz, που εκείνο το διάστημα ζούσε στο Εκουαδόρ, θέλησε να γνωρίσει τους ανθρώπους εκείνους, όπως και έκανε.

masodplamq10masodplamq01masodplamq02masodplamq03masodplamq04masodplamq05masodplamq06masodplamq07masodplamq08masodplamq09

 

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble