Να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών. Να ενταχθούν όλοι στη ρύθμιση των 36 δόσεων προς τη ΔΕΗ, εκτός από όσους τεκμηριωμένα έχουν προβεί σε ρευματοκλοπή»


Επανέρχεται ο Μάνος Κόνσολας στο θέμα του διακανονισμού των οφειλών των πολιτών προς τη ΔΕΗ, με νέα Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Κόνσολας είχε αναδείξει το θέμα από το καλοκαίρι με την αρχική Ερώτηση που είχε κατατεθεί σχετικά με την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πλαισίου ρύθμισης οφειλών και με την παράταση της προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές, στους οποίους είχε γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης, δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων γιατί εμφανίζονται να έχουν παραβιάσει το μετρητή τους, χωρίς αυτό να έχει συμβεί ή να τεκμηριώνεται.

Όλοι αυτοί δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων, τους ζητείται να καταβάλουν εφάπαξ το 15% της οφειλής και το υπόλοιπο του ποσού σε 12 δόσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να υπάρξει ερμηνευτική εγκύκλιος που θα δίνει το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση των 36 δόσεων σε όλους, εκτός από τις περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει ρευματοκλοπή.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια