Να εξυπηρετούνται οι νησιώτες στον τόπο κατοικίας τους για τα στρατολογικά θέματα – Να απαντήσει η κυβέρνηση για το αν σχεδιάζει την αναστολή λειτουργίας του Στρατολογικού Γραφείου Σύρου


Το ζήτημα της διοικητικής εξυπηρέτησης, για στρατολογικά θέματα, των πολιτών των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, αναδεικνύει με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι υπάρχουν σχεδιασμοί για την αναστολή λειτουργίας του Στρατολογικού γραφείου Σύρου και τη συγχώνευσή του με το Στρατολογικό Γραφείο Πειραιά.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι «Μπορεί τα ΚΕΠ να έχουν πιστοποιηθεί για στρατολογικά θέματα, δεν καλύπτουν όμως το εύρος των διοικητικών υπηρεσιών, που διεκπεραιώνεται από το Στρατολογικό Γραφείο, ενώ δεν διαθέτουν και την αντίστοιχη τεχνογνωσία.

Αποτέλεσμα είναι πολλές φορές κάτοικοι των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων να είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στη Σύρο για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο Στρατολογικό Γραφείο.

Αυτό σημαίνει απώλεια χρόνου, ενώ είναι σαφές ότι ο βαθμός δυσκολίας πολλαπλασιάζεται για τους κατοίκους των μικρών νησιών που δεν έχουν απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο».

Τονίζει, επίσης, ότι «μετά την κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Ρόδου εντάθηκαν διοικητικά προβλήματα, όπως ο έλεγχος του αριθμού των ανυπότακτων, που σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης.
Από τις 1.000 περίπου περιπτώσεις ανυποταξίας στην περιοχή Ν. Αιγαίου, οι 850 περίπου αφορούν στο νομό Δωδεκανήσου!».

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει σαφείς απαντήσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Στρατολογικού Γραφείου Σύρου, ενώ θεωρεί ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για στρατολογικά θέματα, στα ΚΕΠ των νησιών, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται εκεί και να μην χρειάζεται να μετακινηθούν.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble