Αλλάζουν όλα στη φορολογία για τα λεγόμενα «μπλοκάκια»

7641f09033765feb6070f76951c1b755_w770_h350_cp

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει το επόμενο διάστημα θα περιλαμβάνονται ριζικές αλλαγές στην φορολογία για τα λεγόμενα μπλοκάκια, αφού πλέον αλλάζει ο τρόπος που θα επιβάλλεται το τέλος επιτηδεύματος.

Με στόχο του Υπουργείου Οικονομικών να παραμείνουν τα έσοδα στα 300 εκατ. ευρώ αλλάζει ο υπολογισμός του ύψους του τέλους επιτηδεύματος και γίνεται κλιμακωτός. Επίσης εξετάζεται να μην πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος όσοι δεν παρουσιάζουν εισοδήματος από την άσκηση του επιτηδεύματος.

Οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή στο τέλος Νοεμβρίου. Το τέλος επιτηδεύματος υπολογίζεται για τα μπλοκάκια μέχρι στιγμής ως εξής: Οι φορολογούμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκια» υποχρεούνται σε καταβολή μειωμένου τέλους επιτηδεύματος πεντακοσίων ευρώ (σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 31 παρ. 1 ν. 3986/2011 που διατηρείται σε ισχύ και με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος) Έτσι ο κλιμακωτός υπολογισμός θα επιβάλλει τέλος ανάλογα τα εισοδήματα του επιτηδευματία και όχι οριζόντια για όλους.