Το μοντέλο που έκανε την αναπηρία πλεονέκτημα


Η Rebecah Marinee είναι όμορφη, αυτό είναι γεγονός. Στις 13 Σεπτεμβρίου θα κάνει πασαρέλα στο FTL Moda show, στο πλαίσιο της New York Fashion Week. Η διαφορά της με τα άλλα μοντέλα την κάνει ακόμα πιο όμορφη. Το δεξί χέρι της Rebecah είναι προσθετικό!

Η 28χρονη είναι μοντέλο με έδρα το Νιου Τζέρσι. Γεννήθηκε χωρίς δεξιό βραχίονα και σε πολύ νεαρή ηλικία της είπαν ότι δεν έχει μέλλον στο modeling. Εγκατέλειψε την ιδέα και προσανατολίστηκε σε μια πιο παραδοσιακή δουλειά πλήρους απασχόλησης. Πριν τέσσερα χρόνια, έχοντας πλέον προσθετικό χέρι αποφάσισε να ξαναδοκιμάσει. Συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να κάνει την αναπηρία της πλεονέκτημα και να γίνει η ίδια εκπρόσωπος ατόμων με αναπηρία.

reb4reb3

Σήμερα, με το i-limp quantum -ένα από τα πλέον εξελιγμένα προσθετικά χέρια, με έλεγχο των χειρονομιών- ένα κομμάτι της βιομηχανίας της μόδας την αγκάλιασε. Έκανε πασαρέλα στη New York Fashion Week του Φεβρουαρίου και φωτογραφήθηκε για τον κατάλογο 2015 της Nordstrom.

«Το να είσαι μοντέλο με αναπηρία ήταν εξαιρετικά δύσκολο τα τελευταία δύο χρόνια. Τα πρακτορεία δεν κοίταζαν καν το πορτφόλιό μου» είπε στην Hayley Wilbur του Mashable.

Η Rebecca θα συναντήσει και άλλα μοντέλα με αναπηρίες, σαν τη 18χρονη Madeline Stuart, μοντέλο με σύνδρομο Down, που επίσης θα κάνει πασαρέλα στο FTL Moda show.

«Είναι τόσο σημαντικό να συμπεριλάβουν πιο διαφορετικά μοντέλα, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, στην Αμερική, ένας στους πέντε είναι άτομο με αναπηρία. Θα έπρεπε να τιμάμε τη μοναδικότητα, όχι να συμμορφωνόμαστε με αυτό που τα μίντια θεωρούν όμορφο» λέει. Έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά: «Πάνω απ’ όλα ελπίζω, μια μέρα, να εμφανιστώ στο εξώφυλλο του Vogue, αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος. Και δεν πρόκειται να σταματήσω, μέχρι να φτάσω εκεί».

reb1reb2

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια