Ο θηλασμός βελτιώνει την καρδιά των πρόωρων μωρών


Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για τα μωρά και τώρα έρχεται μια νέα μελέτη που προσθέτει νέα στοιχεία. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics έδειξε ότι τα πρόωρα μωρά που τρέφονται με μητρικό γάλα έχουν καλύτερη καρδιά κατά την ενήλικη ζωή.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 1.100 άτομα, που είχαν γεννηθεί πρόωρα ή κανονικά προκειμένου να βρουν διαφορές ως προς την καρδιακή λειτουργία. Παλαιότερες μελέτες ωστόσο, έχουν δείξει ότι τα πρόωρα μωρά παρουσιάζουν αφύσικη καρδιακή ανάπτυξη και λειτουργικές ανεπάρκειες, οι οποίες εμφανίζονται από τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό.

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι τα πρόωρα μωρά που είχαν τραφεί αποκλειστικά με μητρικό γάλα, είχαν μια πολύ υγιέστερη καρδιά σε σχέση με τα μωρά που είχαν τραφεί μόνο με γάλα του εμπορίου. Όσο για τα παιδιά, που μεγάλωσαν με ένα συνδυασμό θηλασμού και γάλακτος του εμπορίου, όσο περισσότερος ήταν ο θηλασμός στο «μείγμα», τόσο καλύτερη ήταν η λειτουργία καρδιά τους, όταν είχαν ενηλικιωθεί.

«Ακόμη και το καλύτερο ξένο γάλα δεν περιέχει ορισμένους παράγοντες ανάπτυξης, ένζυμα και αντισώματα, που υπάρχουν στο μητρικό γάλα», επισημαίνουν οι ερευνητές.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble