«Μύθοι και αλήθειες για το λίπος» – Γράφει ο Τάσος Χαβιαράς


ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΠΟΣ
Γράφει ο Τάσος Χαβιαράς απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, personal trainer
Στην προσπάθεια των ανθρώπων να χάσουν βάρος και να έχουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής έχουν ειπωθεί ενα σωρό ανακρίβειες σχετικά με την απώλεια λίπους.Εδώ θα αναφέρουμε μερικούς μύθους και αλήθειες σχετικά με αυτό το θέμα.
1)ΜΥΘΟΣ:Oi ζώνες εφίδρωσης,η σάουνα,και γενικότερα ότι μας κάνει να ιδρώνουμε μας βοηθάει να κάψουμε λίπος(αν ίσχυε αυτό θα κάναμε όλη μέρα ηλιοθεραπεία).ΑΛΗΘΕΙΑ:Ο ιδρώτας είναι μια αντίδραση του οργανισμού μας να κρατήσει σταθερή την θερμοκρασία του σώματος μας και αποτελείται κυρίως απο νερό.
2)ΑΛΗΘΕΙΑ:Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο πσοστό λίπους από τους άντρες.Οι άντρες άπο την φύση τους έχουν μεγαλύτερο ποσοστό μυίκης μάζας με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερο μεταβολισμό άρα λιγότερο λίπος.
3)ΜΥΘΟΣ:Υπάρχουν ασκήσεις οι οποίες βοηθόυν να χάθει λίπος τοπίκα π.χ κάποιος που έχει κοιλιά πρέπει να κάνει πολλούς κοιλιακούς η μια γυναίκα που έχει περιφέρεια να κάνει πολλές ασκήσεις για γλουτούς.ΑΛΗΘΕΙΑ:Το  σημείο που θα αποθηκεύσει κάποιος λίπος και από που θα έχει μεγαλύτερη απώλεια είναι καθάρα θέμα γονιδιακό και μονο.Η άσκηση βοηθάει στην τόνωση των μυών ,στην ενεργοποίση μετααβολισμού και στην καύση λίπους αλλά από το που θα φύγει το λίπος ειναι θέμα γονιδίων.
4)ΑΛΗΘΕΙΑ:Xάνουμε λίπος στο 65%τα εκατό της μέγιστης καρδιακής συχνότητας κατά την άσκηση.Δεν χρειάζονται πολύ μεγάλες εντάσεις κατα την άσκηση αν έχουμε στόχο την καύση λίπους .Ενδεικτκά σε ενα άτομο 30 ετών θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας αν είμαστε περίπου στους 140 παλμούς ανά λεπτό κατά την διάρκεια της άσκησης.
5)ΜΥΘΟΣ:Η άσκηση με αντιστάσεις δεν βοηθάει στην απώλεια λίπους.ΑΛΗΘΕΙΑ :Η άσκηση με αντιστάσεις αυξάνει την μυική μάζα άρα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και γινεται καυση λίπους.Η προπόνηση με αντιστάσεις μάλιστα κρατάει στα ύψη τον μεταβολισμό για πολλές ώρες.
6)ΜΥΘΟΣ:Όταν σταματάμε να γυμναζόμαστε οι μύες θα γίνουν λιπος.ΑΛΗΘΕΙΑ:Οταν κάποιος σταματάει να γυμνάζεται γίνεται συρρίκνωση των μυών του το λίπος θα κάτσει εκεί που ήταν οι μύες αλλά οι μύες πότε δεν θα έχουν μετατραπεί σε λίπος.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια